Program pentru editat muzică

Din diverse motive, avem nevoie câteodată să tăiem părți dintr-o melodie, pentru diferite scopuri ca obținerea unui ton de apel pentru telefonul mobil, fundal sonor personalizat, etc. Programul Audacity, un editor audio digital gratuit, ne poate oferi această posibilitate pe lângă multe altele.

Interfața programului este destul de complexă, însă cu puțină atenție și intuiție, oricine își poate atinge scopul. Pentru început, vom încărca melodia pe care dorim să o edităm. Click pe File, apoi Open. Odată întrodusă melodia în timeline, avem la dispoziție player-ul integrat pe care îl vom porni pentru a stabili locurile unde vom tăia melodia.

Audacity program de modificat si taiat melodii

Porțiunea din melodie pe care dorim să o salvăm, o vom selecta în timeline cu ajutorul cursorului mouse în ambele sensuri. După selectarea porțiunii, o vom reda în player, iar dacă totul este în regulă, avem la dispoziție butonul Trim Audio. Porțiunea respectivă va deschisă într-un nou timeline. Dacă dorim să aplicăm diverse efecte, din opțiunea meniului superior, avem la dispoziție o mulțime.

Simpla selectare a uni efect, ne va deschide o casetă de dialog unde va trebui să ajustăm niște parametri (dacă este cazul). Mai mult, înainte de a salva aplicarea efectului, avem un buton de previzualizare, Preview. Toate fiind în regula, în tab-ul File selectăm Export. Se va deschide altă casetă de dialog, unde, putem să completăm diferite date în legătură cu rezultatul nostru.

În același mod se va tăia o melodie la începutul ei, sau spre final, doar că în locul funcției Trim Audio, vom utiliza Cut din caseta cu instrumente de editare. De altfel, dacă veți duce cursorul mouse pe acele unelte, veți avea semnificația fiecăreia.

Trim Audio

Opțiunea Save Project As, din tab-ul File, oferă posibilitatea salvării fișierului editat în format .AUP, specific Audacity, pentru o editare ulterioară.

Audacity fiind un program cross-platform, poate fi rulat în diverse sisteme de operare ca Windows, Linux, Mac OS.

Download Audacity | Download ecnoder MP3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.