Program simplu și eficient pentru editarea imaginilor: Vieas

Pentru editarea imaginilor, fiecare folosește programul preferat, mai simplu sau mai complex, în funcție de ceea ce este necesar. De regulă, pentru o redimensionare, conversie dintr-un format în altul, sau aplicarea unor efecte simple, nu este nevoie de programe complexe, cu cât mai simplu, cu atât mai rapid. Vieas, este un mic program gratuit, dezvoltat de japonezi, ce întrunește toate condițiile editării simple de imagini. Vieas poate fi instalat în calculator, sau rulat în versiune portabilă.

1-Vieas-control-tasatura-mouse

Interfața sa este atât de minimalistă, încât sunt necesare câteva informații în legătură cu manipularea sa și a setului de instrumente integrate pentru editarea imaginilor.

Chiar dacă este atât de simplă interfața, aceasta ascunde instrumente destul de puternice, însă accesibile și utilizatorului începător. Vieas suportă imagini în format BMP, PNG, JPEG, TIFF, GIF și poate vizualiza chiar pe cele conținute în arhivele ZIP, fără dezarhivarea lor. Foarte interesant, în cazul editării mai multor imagini simultan, fiecare imagine se va deschide într-o nouă fereastră, oferind controlul separat al fiecăreia.

2-Vieas-meniu-contextual

Încărcarea imaginilor se poate face cu opțiunea din meniul contextual în interfața programului, dar și mai simplu, prin drag&drop. Din gama de instrumente oferite de Vieas merită menționate efectele zoom, rotație, decupare, redimensionare, saturație, înlocuirea culorilor și multe altele. În plus, se poate crea un slideshow cu setul de imagini încărcate. Toate aceste caracteristici sunt completate de posibilitatea previzualizării înainte de salvare.

3-Vieas-optiuni

Opțiunile oferite de Vieas vă oferă multiple posibilități de modificare a controlului său cu ajutorului mouse-ului și tastaturii, integrarea de plugin-uri și/sau adăugarea altor instrumente de editare imagini, cât și opțiunea de adăugare în meniul Send to, pentru a simplifica deschiderea unei imagini. Concluzia nu poate fi decât una, foarte simplu, dar eficient. Încercați-l, merită!

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.