Program pentru verificat pixeli la monitoarele LCD: IsMyLcdOK

Tehnologia LCD (Liquid Crystal Display), pe scurt, două straturi de materiale polarizante cu un strat de cristale lichide între ele, a revoluționat la vremea ei, producția de monitoare, televizoare, etc, în general tot ceea ce se numește display. Bineînțeles, și aceste tipuri de monitoare pot avea defecte ce constau în pixeli morți sau blocați. Dacă observați ceva în neregulă pe monitorul vostru, îl puteți testa cu IsMyLcdOK, un mic program portabil, gratuit, ce poate supune ecranul LCD mai multor teste standard.

1-IsMyLcdOK-optiuni-testare-lcd

În urma testelor standard, micul program poate detecta acei pixeli morți sau blocați, fie observați cu ochiul liber, fie în urma testelor. Foarte simplu de folosit, IsMyLcdOK poate fi utilizat chiar dacă nu aveți cunoștințe tehnice în domeniu.

La rularea sa, IsMyLcdOK vă etalează o fereastră fullscreen cu toate opțiunile de testare standard a afișării principalelor culori componente: alb, rosu, albastru, purpuriu, verde, etc, precum și orientarea pe coordonata verticală sau orizontală.

2-IsMyLcdOK-testari-standard

Pentru depistarea posibililor pixeli morți sau blocați, va trebui să vă bazați pe abilitățile proprii de observare, respectiv o acuitate vizuală destul de ridicată, elementele defecte având dimensiuni destul de mici, însă observabile și cu ochiul liber. În cazul în care nu depistați nimic deosebit, înseamnă ca respectivul monitor este în regulă. În imaginea de mai sus am arătat câteva exemple de pixeli morți la testul culorii negre.

Download

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.