Program pentru vizualizarea evenimentelor Windows: Windows Event Viewer Plus

Adesea, se poate întâmpla ca sistemul de operare Windows să aibă un comportament bizar, restarturi din senin, erori de funcționare, diverse notificări ale unor module și multe altele. Motivele acestor disfuncțiuni pot fi foarte variate, nu am să intru în amănunte, însă este necesar să aflăm ce elemente produc respectivele evenimente. Bineînțeles, pentru asta vom apela la utilitarul Windows, Event Viewer.

1-Windows Event Viewer-notificari

După cum se vede în imagine, utilitarul poate oferi informații destul de precise în legătură cu un anume eveniment, fiind lesne de înțeles care sunt cele critice, datorită asocierii unei pictograme sugestive.

Dacă utilizatorul avansat nu va întâmpina dificultăți în depistarea și rezolvarea unor erori ale sistemului de operare, folosind acest utilitar, celui mai puțin cunoscător îi va fi destul de greu să înțeleagă descrierea succintă în termeni strict tehnici a acestor erori, oferită de Event Viewer. Windows Event Viewer Plus, o mică aplicație portabilă și gratuită, a echipei Windows Club, oferă o interfață mai pe înțelesul tuturor, incluzând accesul la alte utilitare integrate în sistemul de operare Windows.

2-Windows Event Viewer Plus-tools

Interfața simplă și intuitivă, afișează toate evenimentele Windows clasificate pe aplicații, hardware, Internet Explorer, Media Center, Windows PowerShell, și multe altele. Informațiile oferite sunt destul de detaliate, incluzând data, ora, sursa și numele de utilizator asociate fiecărui eveniment. Aceste detalii pot fi afișate prin dublu-click pe intrarea respectivă.

3-Windows Event Viewer Plus-detalii-eveniment

Pentru o analiză ulterioară, în amănunt, informația poate fi exportată sub forma unui fișier TXT sau DOC (Export Entry). În plus, vi se oferă posibilitatea de a căuta detalii complete pe Internet cu ajutorul mai multor motoare de căutare (WebSearch Entry). Opțiunea Connect to Remote PC permite administratorului de rețea, conectarea la un alt calculator pentru executarea de verificări ale memoriei RAM, monitorul resurselor de sistem, hard disk.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.