Program pentru vizualizarea parolelor de sub semnul aterisc: Asterisk Key

Activitatea pe Internet presupune, printre altele, și crearea unor conturi personale protejate cu parole. Nu știu dacă mai există utilizator care nu folosește un manager de parole gen LastPass, KeyPass sau altele, care fac autentificarea automată, însă, chiar și acestea devin ineficiente în cazul unor ferestre secundare de autentificare, ca să nu mai vorbim de diverse aplicații ce necesită acest lucru (Dropbox, OneDrive, etc.). Dacă ați uitat o parolă, aveți opțiunea de resetare a parolei, însă, e destul de stresant. Asterisk Key vă poate ajuta în astfel de cazuri, când parola uitată este ascunsă în spatele asteriscurilor.

1-Asterisk Key-interfata

Micul program gratuit de numai 450KB este conceput a detecta automat câmpul unde este introdusă parola de autentificare într-o aplicație desktop, sau chiar în fereastra unui browser.

Trebuie menționat că, pentru a avea posibilitatea de recuperare a parolelor într-un browser, este necesar ca, anterior, browser-ul să aibă permisiunea de a le salva. De asemenea, dacă autentificarea se face într-o fereastră secundară, protejată, deschisă în browser, Asterisk Key nu va putea recunoaște acreditările respective.

Pentru exemplificare, am ales autentificarea în aplicația desktop Dropbox. Programul a recunoscut imediat câmpul de autentificare, dezvăluid parola. Nu rămâne decât să dați click pe link-ul Copy, în interfața sa, textul fiind copiat în clipboard, apoi îl puteți salva într-un document text.

2-Asterisk Key-salvare-parola

Același test l-am experimentat în aplicația desktop OneDrive, fostă SkyDrive de la Microsoft, Outlook 2007 cu toate parolele conturilor de mail și altele. Așa cum am spus, parola este detectată automat, în caz contrar, butonul Recover vă stă la dispoziție. Asterisk Key nu este pretențios în ceea ce privește resursele sistemului, putând funcționa pe orice configurație hardware.

Download

Un comentariu

  1. Spre exemplu eu sunt un utilizator ce nu folosesc un manager de parole ;) .

    Si parola de sub asterix poate fi aflata si fara sa ai acel program, (mai exact doar cu cunostiinte de html) si asta in mai putin de 10 secunde daca te misti destul de repede bineinteles.

    Oricum multa lume stie deja acest lucru dar totusi las si eu un link catre tutorialul meu – „Parola de sub asterix poate fi aflata in mai putin de 10 secunde.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.