Programe de testat / diagnosticat Hard Disk-ul

Hard Disk-ul, asa cum v-am mai spus in nenumarate randuri chiar daca nu cred ca a fost necesar, pe dinafara de faptul ca este un component hardware al calculatorului foarte important, are un impact esential asupra performantei sistemului si din acest motiv este bine sa ne asigura ca se afla in conditii optime de functionare.

program de testat si diagnosticat hard disk-ul

Despre aplicatia gratuita CristalDiskInfo, nu v-am vorbit pana in momentul de fata si chiar nu cunosc motivul; o folosesc foarte des atunci cand un calculator are ghinionul sa intre pe mainile mele a carui Hard Disk imi da de banuit.

Asemanator versiunii gratuite a HD Tune, CristalDiskInfo ne ofera informatii despre starea S.M.A.R.T., temperatura Hard Disk-ului, numarul de serie, fabricantul, cantitatea de ore in folosinta, un jurnal cu erorile intampinate, s.a.m.d.

In plus, putem configura CristalDiskInfo sa ne instiinteze, atunci cand oricare din Hard Disk-urile conectate la calculator (daca avem mai multe) se incalzesc excesiv.

Pe langa toate astea, CristalDiskInfo dispune de o versiune portabila pe care, la fel ca orice alta aplicatie portabila, o putem utiliza fara a modifica nimic in calculator.

CristalDiskInfo ruleaza pe orice sistem de operare Windows si poate fi descarcata de aici.

SeaTools: utilitar recomandat pentru testarea / diagnosticarea HDD-urilor Seagate

program de testat si diagnosticat hard disk-ul de la Seagate

Seagate, cel mai renumit fabricant de Hard Disk-uri, pune gratuit la dispozitia celor ce le-au cumparat produse, utilitarul SeaTools for Windows. Cu ajutorul acestuia, la fel ca si in cazul primului soft tratat in acest articol, putem supune Hard Disk-urile conectate la calculatorul nostru la cateva teste, a caror rezultate ne vor ajuta sa aflam raspunsul la intrebarea care ne framanta inca din momentul in care am inceput sa banuim ca Hard Disk-ul / rile ar putea avea probleme: trebuie sa cautam urgent un substitut, pentru a evita pierderea pentru totdeauna a datelor ?!?

Utilitarul SeaTools poate fi instalat pe orice sistem de operare Windows.

Download SeaTools

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.