Cum putem schimba logo-ul de boot în Windows 8 și Windows 8.1

Despre cum se poate schimba mica imagine logo în procesul de boot în Windows 7 am arătat într-un articol mai vechi, dar totuși de actualitate, pe care vă invit să-l recitiți dacă vă interesează.

Dacă va-ți plictisit să vedeți același boot-logo de fiecare dată când se încarcă sistemul de operare, în articolul de astăzi, am să vă descriu cum putem face același lucru, dar în versiunile Windows 8 și 8.1. Programul cu care vom schimba acest logo se numește 8oot Logo Changer.

schimbare logo windows 8 boot

Instalarea sa este puțin diferită, executabilul descărcat inițial fiind un manager propriu de download ce va descărca programul propriu-zis. Trebuie să vă avertizez că în timpul descarcării veți avea o ofertă de instalare a unui program terț ce nu are legătură cu 8oot Logo Changer.

În cazul în care rulați Windows 8.1 va trebui să activați modul de testare, Testmode, pentru a forța afișarea imaginii de logo personalizate. Pentru activarea sa, foarte simplu acționați butonul respectiv, în secțiunea Testmode, apoi reveniți în secțiunea principală, Bitmaps.

2-8oot Logo Changer-testing-mode

Încărcarea unei imagini se face cu opțiunea Load Picture, apoi îi veți ajusta dimensiunile, selectând cu mouse-ul aria dorită. Mai departe, în câmpul Edited pictures dați click pe săgeata respectivă ce va genera o serie de șase imagini. Previzualizarea fiecărei imagini în parte se face prin dublu-click, iar previzualizarea rezultatului final, cu ajutorul butonului Preview.

Modificările vor afecta fișierul de sistem bootres.dll, ceea ce înseamnă că trebuie creată o copie a acestuia în caz că doriți să reveniți la starea inițială. După crearea copiei, Backup, click pe Generate bootres.dll, apoi pe Apply.

3-8oot Logo Changer-incarcare-imagine

În cazul în care vă apare o fereastră de atenționare a instalării unui certificat, vă dați acordul, OK, apoi reporniți sistemul pentru a vizualiza boot-logo-ul modificat.

4-8oot Logo Changer-instalare-certificat

În cazul activării modului de testare, veți avea un watermark în partea dreapta-jos a desktop-ului. Pentru a-l elimina, redeschideți 8oot Logo Changer, dați click pe butoanele Backup shell32.dll.mui și Backup basebrd.dll.mui, apoi pe fiecare buton Patch corespunzător. Reporiniți Windows Explorer cu ajutorul butonului dedicat.

Dacă doriți să reveniți la imaginea de logo inițială, aveți la dispoziție butonul Restore în secțiunea Bitmaps.

Download

Configurare

2 Comentarii

 1. Salut!
  Interesant cea ce spui,insa la mine a aparut o problema,am urmat pasii descrisi de tine,insa la restart,nu imi apare imaginea selectata de mine sa imi apara ca fundal,ci doar un fundal negru,nu imi apare „security warns” ,ai idee care ar fi cauza?

  • Salut.
   Ai incercat rularea programului cu drepturi de administrator?
   Sigur nu interfereaza si softuri suplimentare,de exemplu un antivirus,firewall-ul acestuia cu rularea acestui program?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.