Schimba bootscreen-ul in Windows

Pasiunea personalizării sistemului de operare nu se oprește doar la aplicarea unei banale teme, iar cei pasionați de personalizarea Windows-ului, știu perfect la ce mă refer când spun asta. În afară de interfața sistemului de operare, se poate personaliza chiar și animația procesului de încărcare a sistemului de operare, bootscreen.

Schimba imaginea bootscreen

Acesta se poate modifica în mai multe feluri, însă am să vă prezint cel mai simplu mod, accesibil și celor mai puțin experimentați. Exte vorba de un program gratuit, portabil, Windows 7 Boot Updater. După descărcarea sa, va trebui să descărcați și animațiile pe care doriți să le utilizați. Acestea se găsesc în număr mare pe deviantART în formatul .BS7.

Windows 7 Boot Updater

Programul trebuie rulat cu drepturi de administrator, deci click-dreapta pe executabil, Run as administrator. Interfața programului este destul de simplă, însă recomand mai multă atenție începătorilor și crearea unei copii de siguranță, punct de restaurare.

Pentru început, în tab-ul File selectați Load boot skin. Navigați în locația unde ați salvat fișierele .BS7 și încărcați unul din ele. Butonul Play oferă o previzualizare a animației, iar Fullscreen cred că știți ce înseamnă. Ieșirea din modul fullscreen se face prin apăsarea tastei Esc. În panoul de editare se poate schimba cele două mesaje text ce apar pe ecran, precum și culorile lor. De asemenea, din lista dropdown Count puteți opta pentru un singur mesaj, sau niciunul.

mesaj bootsecreen si background

Același lucru este valabil în tab-ul Resuming, aceasta fiind reluarea încarcării sistemului de operare din modul Hibernate. În cazul în care nu vă satisface fundalul negru, implicit, îl puteți schimba în secțiunea Background, selectând Complete, apoi cu ajutorul butonului Select Background Image. Navigați în locația unde aveți stocate imagini de fundal (wallpaper). Vă recomand imagini la o dimensiune apropiată rezoluției monitorului. Când ați hotărât că totul este în regulă, apăsați Apply și așteptați confirmarea modificării. În urma acestor modificări, veți găsi niște fișiere bootmgr în rădăcina partiției de sistem, NU le ștergeți!

Windows 7 Boot Updater crează copii ale fișierelor de sistem pe care le modifică, în caz de apariția unor erori. În secțiunea Options găsiți Restore backups, care vă oferă posibilitatea de a restaura respectivele fișiere.

Download Windows 7 Boot Updater

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.