Quemu Simple Boot: testarea virtuală a secvenței de boot (pentru CD, DVD sau USB)

Nu de puține ori avem de editat sau de inscripționat o imagine cu un sistem de operare sau de recuperare sistem. Fie că o salvam în format ISO sau o “ardem” pe un CD/DVD, trebuie să o verificăm dacă este boot-abilă sau nu. Este destul de incomod să restartăm sistemul doar pentru de a verifica acest lucru. Cu ajutorul programului pe care vi-l propun spre testare putem realiza acest test direct în cadrul sistemului de operare, nefiind necesară repornirea sistemului.

1-Qemu_Simple_Boot

Cu o interfață simplă, intuitivă, Quemu Simple Boot ne permite verificarea secvenței de boot a imaginilor în format ISO, IMA și IMG înainte de inscripționare, plus verificarea unui CD/DVD sau chiar a unui hard disk ori stick USB Trebuie să precizez că dacă aveți instalat doar un singur hard disk în calculator, nu încercați verificarea acestuia deoarece deja rulează un sistem de operare.

După ce am selectat imaginea pe care dorim să o testăm prin click pe semnul “+”, nu mai rămâne decât să apăsăm Start.

QEMU

Opțiunea Ram Size nu trebuie modificată decât în cazul în care vrem să testăm imagini mai complexe. În cazul în care vă este capturat cursorul mouse în acel preview, apăsați Ctrl+Alt pentru a-l recupera.

Download Quemu Simple Boot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.