Schimba Hard Disk-ul fara sa fie necesara reinstalarea Windows-ului

Stiu ca ati asteptat noi articole, insa asa cum va spuneam cu cateva zile in urma, transferul blogului trebuia realizat neaparat, pentru a micsora timpul in care paginile acestuia puteau fi accesate — incarcate in Internet Browser—.

Iata-ne in sfarsit aici, pe noul server, functionand in conditii optime. Asadar, ce ne mai ramane de facut ?!? Nimic altceva, in afara de a ne concentra pe ceea ce ne-a unit in utlimul timp: cunoasterea aplicatiilor si trucurilor cu ajutorul carora putem imbunatati experienta de utilizare a sistemelor de operare .

Schimba Hard Disk-ul fara sa fie necesara reinstalarea Windows-ului

Aplicatia despre care va voi vorbi in continuare, EASEUS Disk Copy, ne este de foarte mare ajutor in momentele in care consideram ca substituirea Hard Disk-ului actual cu unul mai spatios, este singura modalitate prin care ne putem asigura spatiul de care avem nevoie, pentru a putea salva in calculator noi fisiere.

Asa cum stim cu totii, la schimbarea Hard Disk-ului suntem nevoiti sa reinstalam sistemul de operare, driverele, programele si jocurile de care nu ne despartim, sau sa apelam la serviciile unei aplicatii care sa ne permita migrarea in siguranta a tuturor fisierelor astfel incat, singura diferenta dintre HDD-ul vechi si cel nou sa fie doar capacitatea de stocare.

In cazul clonarii partitiei pe care este instalat sistemul de operare, lucrurile se complica putin datorita faptului ca anumite fisiere de sistem nu pot fi copiate corect daca sistemul de operare este utilizat. In astfel de cazuri este necesar sa utilizam in acest scop un soft care sa poata fi rulat de pe un CD, DVD sau memorie externa (stick USB).

EASEUS Disk Copy este o aplicatie ce indeplineste aceasta conditie si in consecinta, poate fi rulata de pe oricare din suporturile amintite mai devreme. Dupa descarcarea sa, la prima rulare, aceasta ne ofera posibilitatea de a crea un LiveCD, LiveDVD sau  un LiveUSB, de pe care sa pornim calculatorul si sa realizam, in siguranta, o copie exacta a HDD-ului sau a partitiei pe care avem instalat sistemul de operare pe noua destinatie (noul Hard Disk).

Datorita interfetei extrem de intuitive a programului, procesul de copiere este foarte usor de realizat si finalizat si din acest motiv nu voi intra in detalii. Celor care nu stiu cum sa booteze calculatorul de pe un suport extern, le recomand sa citeasca articolul: Cum se BOOT-eaza calculatorul de pe CD, DVD sau memorie USB /pendrive.

 Download EASEUS Disk Copy

Un comentariu

  1. Nu conteaza ce host ai pentru blogurile tale, faci o treaba minunata si esti preferatul meu (nu sunt gay) dintre toate site-urile romanasti cu blazon …. O seara buna sa ai !….vezi ca mai trebuie sa bei niste cafele pentru ca pe crisianls (latestit) mai ai de lucrat :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.