Server Web pentru probe care se poate instala în propriul PC

XAMPP este o suită de software gratuită care include Apache, MySQL, PHP și Perl, utilizată frecvent de dezvoltatorii web pentru a rula și testa site-uri web pe computerul personal, ceea ce le permite să observe în timp real, inclusiv offline, modificările pe care le aduc aplicațiilor ori site-urilor web la care lucrează.

Primul pas este să descărcați pachetul de instalare XAMPP de pe site-ul oficial și să îl instalați pe computerul dvs. În timpul instalării, veți putea selecta componentele pe care doriți să le instalați, respectiv Apache, MySQL, PHP, FileZilla FTP Server, Mercury Mail Server, Tomcat, Perl, phpMyAdmin, Webalizer, Fakemail.

xampp - componente instalabile

Pentru a porni serverul web, după ce ați instalat XAMPP, trebuie să porniți modulul Apache și MySQL din panoul de control XAMPP. Acest lucru poate fi făcut ușor făcând clic pe butonul „Start” de lângă fiecare componentă.

xamp - control panel

Apoi, puteți să încărcați fișierele site-ului dvs. web în directorul „htdocs”, aflat în interiorul folderului unde i-ați indicat asistentului de instalare a XAMPP că doriți să realizeze instalarea. Ulterior, aceste fișiere vor putea fi editate și testate local folosind un IDE, browserul web și adresa IP a serverului dvs. local.

locatie - instalare xampp

De asemenea, XAMPP vine cu un instrument util numit phpMyAdmin, care vă permite să gestionați bazele de date MySQL instalate prin XAMPP. Acest instrument poate fi accesat prin intermediul browserului web, dându-vă posibilitatea să creați, să modificați și să ștergeți baze de date, tabele și câmpuri.

În plus, XAMPP vine cu o serie de funcționalități de securitate, cum ar fi parolarea pentru accesul la phpMyAdmin și restricționarea accesului pe serverul web, acțiuni recomandate în special dacă folosiți PC-ul în cadrul unei rețele la care au acces și alte persoane.

Este important să rețineți că XAMPP este destinat doar pentru dezvoltarea și testarea site-urilor web pe computerul dvs. local. Dacă doriți să faceți site-ul dvs. public, va trebui să achiziționați un serviciu de găzduire web și să încărcați fișierele acolo.

În concluzie, XAMPP este un instrument util pentru dezvoltatorii web care doresc să construiască și să testeze site-uri web pe computerul personal. Cu XAMPP, puteți instala și rula rapid Apache, MySQL, PHP și Perl, iar phpMyAdmin vă permite să gestionați bazele de date MySQL. Acesta este gratuit, compatibil cu toate versiunile actuale ale sistemului de operare Windows și este disponibil inclusiv în versiune portabilă (nu necesită instalarea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.