Server Web pentru probe…

Dacă doriți să vă creați o pagină web locală, proprie, în care să experimentați abilitățile de programator PHP, sau alte limbaje, aveți posibilitatea de a o face prin instalarea unui server web. Sunt mai multe asemenea servere web, din care amintesc Apache, Squid, Nginx, Jigsaw, etc. Din lista acestora am ales să vă prezint pe scurt serverul web XAMPP.

server web pentru probe XAMPP

XAMPP vine sub forma unui executabil self-extracting sau a unei arhive pe care o puteți extrage oriunde pa hard disk. În locația de extragere va trebui să rulați fișierul xampp-control pentru afișarea panoului de control al serverului.

XAMPP conține mai multe module server ca Apache, MySQL, Filezilla server, Mercury și Tomcat. Desigur, nu este nevoie să le utilizați pe toate, ci doar ceea ce vă este necesar, de exemplu, Apache, MySQL și Filezilla în caz că faceți un schimb de fișiere. Pornirea modulelor respective se face prin acționarea butonului Start.

În partea de jos a panoului de control se poate urmări inițializarea și funcționarea modulelor. Configurarea serverului se poate face prin acționarea butonului Config. Celelalte opțiuni privesc pornirea serviciilor necesare funcționării, activitatea programelor deschise, în rețea (Netstat) si alte utilitare.

Configurare server web pentru probe

Pentru a vă crea pagina web locală, va trebui să editați conținutul folderului „htdocs” din locația de extragere. Aici veți pune șablonul CSS și alte elemente de care aveți nevoie.

Download XAMPP

Utilitare PC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.