Cum poți șterge fișiere ce nu pot fi șterse

Dacă încercați să ștergeți din calculator un fișier anume însă sistemul de operare Windows sau orice alt program instalat în acesta împiedică ștergerea lui, vă recomand să folosiți IObit Unlocker, ștergerea cu ajutorul acestuia fiind cea mai rapidă și simplă soluție existentă în momentul de față. În schimb, dacă preferați și metoda „hard”, am să încerc să vă explic în continuare, în cel mai simplu mod posibil, ce aveți de făcut pentru a putea elimina orice fișier blocat de sistemul de operare, aplicații sau procese active.

șterge fișier blocat

Înainte de toate vă recomand să închideți toate programele care rulează în acel moment. După ce ați făcut acest lucru, apăsați tastele Win+R și, în caseta de dialog ce se va deschide, introduceți comanda CMD apoi apăsați Enter. Deschideți Windows File Explorer pentru a vedea ruta fișierului pe care doriți să-l ștergeți. Vom avea nevoie de ea pentru a o introduce în comanda de ștergere.

De exemplu, dacă dorim să eliminăm fișierul Parole.txt din folderul programecalculator.ro aflat în partiția D, vom utiliza comanda del d:programecalculator.roParole.txt.

După introducerea comenzii apăsați Enter și așteptați ștergerea fișierului. Dacă fișierul nu a putut fi șters, rulați CMD cu drepturi administrative și folosiți aceeași comandă, iar dacă nici așa nu ați reuși, apelați la IObit Unlocker; nu de alta, dar n-are rost să vă complicați mai mult decât este necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.