Un hard mai rapid în Windows XP | Viteza HDD

Știm cu toții că performațele sistemului de operare depind în foarte mare măsură și de componentele hardware ale calculatorului în care acesta este instalat, motiv pentru care, în scopul obținerii unui calculator cât mai rapid cu putință, din când în când este necesar să ajustăm anumiți parametri ai acestuia astfel încât să profite din plin de facilitățile oferite de către componentele existente.

DMA if available

Deși majoritatea utilizatorilor de calculatoare personale știu despre Hard Disk-uri că sunt „chestiile alea în care se salvează muzica și filmele descărcate de pe Internet”, acest component hardware joacă un rol deosebit de important, acesta fiind unul dintre principalii factori care influențează performanțele sistemului. Nu voi intra în amănunte deoarece nu vreau să vă plictisesc, în schimb, vă voi vorbi despre o metodă care, dacă folosiți Windows XP, s-ar putea să vă fie de ajutor pentru a îmbunătății performanțele calculatorului.

Indicațiile vizuale ale pașilor ce trebuiesc urmați le aveți în imaginea de mai sus, aceștia constând în accesarea Computer Management, selectarea pe rând a fiecărui canal IDE disponibil la IDA/ATA-ATAPI controllers și selectând în fila Advanced Settings ale proprietăților acestora opțiunea „DMA if available” la Transfer Mode. După modificarea acestor parametri, reporniți calculatorul pentru ca noile setări să devină efective.

Un comentariu

  1. Salut
    Am si eu o problema… Cand dau pe my computer clik dreapta iar apoi manage imi arata urmatorul text:
    This file does not have a program asociated with it for performing this action.Please install program or,if one is already installed,create an association in the default programs control panel.
    Astept raspuns…
    Multumesc!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.