Șterge permanent fișierele din calculator cu Shredder8 pentru Windows 8

Ștergerea definitivă a datelor se poate face din diverse motive, fie dorim să înstrăinăm hard disk-ul, fie dorim ca acele date să nu mai poată fi recuperate. Shredder8 este o aplicație specifică Windows 8, ce poate fi descărcată din Windows Store, ușor de folosit și utilă scopului propus.

1-stergerea-permanenta-fisierelor-cu-Shredder

Interfața sa este simplă, oferind posibilitatea adăugării atât a fișierelor, cât și a folderelor. Opțiunea Clear selection va anula acțiunea respectivă, eliminând conținutul listei. Metodele de ștergere, în număr de șase, vă stau la dispoziție în lista dropdown Method.

Cu cât mai multe faze de ștergere veți selecta, cu atât mai sigură va fi ștergerea datelor, dar va dura un timp mai îndelungat. După selectarea conținutului de șters și a metodei, click pe butonul Shred. Atenție, fișierele șterse în acest mod, nu mai pot fi recuperate!

Opțiunea Wipe free space va șterge spațiul liber de pe partiția selectată. Da, chiar dacă este spațiu liber, dacă anterior ați avut fișiere pe care le-ați șters în locația respectivă, încă mai pot fi recuperate.

Download Shredder8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.