Program de recuperat date șterse ori pierdute din calculator: Orion File Recovery

Se poate ca din greșeală să ștergem fișiere importante din calculator, sau intenționat, însă ne dăm seama că totuși avem nevoie de ele și am dori să le recuperăm. Programe concepute pentru acest scop se găsesc din abundență pe Internet, însă despre Orion File Recovery nu prea s-a amintit cu toate că poate întruni caracteristicile unui program de renume.

Dacă ați șters ori pierdut de curând fișiere ori documente importante, a căror pierdere permanentă ar putea deteriora relațiile dumneavoastră cu clienții, sau provoca pierderi financiare, pentru recuperarea lor vă recomandăm să apelați la un specialist în recuperări date. Dacă locuiți în România, vă recomandăm să apelați cu încredere la Bit DATA Recovery, care dispune de tehnologie avansată în recuperarea datelor pierdute inclusiv de pe Hard Disk-urile deteriorate. Îi găsiți pe site-ul www.recuperaridate.ro.

Orion File Recovery este un program gratuit, oferit de cei de la NCH Software, conceput pentru a căuta fișierele șterse de pe Hard Disk, sau orice altă unitate de disc amovibil conectat la computer. Încă de la început trebuie menționat că orice program de recuperare date, NU trebuie instalat pe aceeași partiție de pe care se va face recuperarea datelor! De asemenea, în urma ștergerii datelor, dacă fișierele respective au fost suprascrise, șansele de recuperare se apropie de „zero”!

Foarte simplu de utilizat, Orion File Recovery oferă un ajutor prețios prin asistentul de recuperare (wizard), începând cu selectarea uneia din cele două opțiuni: recuperare date, Recover, sau ștergerea permanentă a datelor șterse deja, Scrub.

Recuperare date sterse cu Orion File Recovery

Pasul următor oferă posibilitatea de a opta pentru recuperarea tuturor fișierelor șterse (durează mai mult timp), a unora specifice, sau cel mai rapid mod, în funcție de extensia lor.

recuperare date dupa format

Mai departe va trebui să indicați cât mai precis, locația unde au fost stocate fișierele șterse. În cazul în care nu sunteți siguri de aceasta, bifați opțiunea Unsure. Scan entire drive, iar din lista partițiilor selectați-o pe cea dorită. Repet, NU instalați programul pe aceeași partiție de pe care se va face recuperarea datelor!

După un oarecare timp, în funcție de dimensiunea locației de scanat specificate, vor fi afișate toate datele șterse găsite, ce se pot recupera. Selectați ceea ce doriți să recuperați prin combinația de taste Ctrl+A (toate) sau selectiv, cu ajutorul tastelor Ctrl sau Shift.

fisierele sterse ce vor fi recuperate

Alegeți apoi locația de salvare a datelor și așteptați. Simplu, nu?! În plus, Orion File Recovery este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.