SysInternals RAMMap: analizează consumul de memorie RAM

Sistemul de operare Windows oferă posibilitatea monitorizării resurselor calculatorului prin utilitarul nativ Resource Monitor. Deosebit de util, însă unui specialist IT nu-i este de ajuns.

RamMap este un program pe care îl puteți utiliza pentru a analiza utilizarea memoriei RAM, informații despre cât de mult cache este alocat în RAM, sau cât este utilizat de drivere de dispozitive și de kernel.

analizează consumul de memorie RAM

RamMap nu necesită instalare, rulând în modul portabil, cu o interfață organizată pe tab-uri pentru a facilita accesul la diversele caracteristici. Diversele sectoare sunt colorate sugestiv pentru o mai bună înțelegere, asemănător unei hărți, de unde și denumirea programului.

Asemănător utilitarului Task Manager, modulul proceselor afișează multiple valori, începând da la sesiunea de lucru, identificatorul de proces, până la detalierea adresării, mapării RAM pentru procesul respectiv.

RamMap monitorizare procese

Celelalte module redau valori ale sumarului priorității, gama de pagini adresate în sesiunea curentă și alocarea RAM fișierelor speciale de sistem, sau ale programelor care rulează în momentul respectiv.

Caracteristica Refresh (File, Refresh) permite actualizarea afișajului încluzând suport pentru salvarea și încărcarea instantanee de memorie.

Programul se adresează în special utilizatorilor avansați, dar poate fi util și altei categorii de utilizatori pentru a înțelege modul în care sistemul de operare gestionează alocarea memoriei RAM.

Download RAMMap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.