Transfer de fișiere sau foldere de mari dimensiuni cu Zeta Uploader

Transferul de fișiere între calculatoare constituie o problemă pentru mulți utilizatori. Serviciile de mail, instant messaging, stocare cloud, etc, oferă această posibilitate, însă mărimea fișierului este limitată destul de mult. Ar mai fi varianta programelor P2P (peer-to-peer), servere http, care sunt mai convenabile, neavând nicio limitare, dar acestea trebuiesc instalate, rulează în fundal, consumă resurse continuu. Zeta Uploader poate rezolva toate aceste neajunsuri într-un mod foarte simplu. Nu trebuie decât să selectăm ce dorim să trimitem și cui trimitem. Acest lucru se poate realiza și din interfața web, fără nicio instalare. Zeta uploader, încarcă respectivul fișier sau folder pe serverele proprii, urmând să trimită un mail la adresa indicată de noi, cu linkul de download, și un eventual comentariu asupra conținutului expediat. Programul în versiunea gratuită are o instalare simplă, fără add-ware, interfața minimalistă vorbind de la sine. Limita de upload în versiunea gratuită fiind de 500 MB. Opțiunile de setare nu pun probleme nimănui, nici măcar nu avem nevoie să ne facem vreun cont pe serverele Zeta, putem activa modul anonim.

Zeta Uploader

Dacă vom face totuși un cont, avem posibilitatea de a conecta contul Zeta cu contul personal DropboxFacebook sau Twitter. Tot în acest fel, ceea ce vom trimite sau primi, să fie stocat în contul Dropbox, după preferințe. În plus, pe pagina web a contului Zeta, avem posibilitatea de a adăuga diverse scripturi pe propriul blog, site personal, pentru a recepționa direct, ceea ce alții ne vor trimite. Accesul la aceste setări se face prin butonul Options, apoi Settings.

Opțiuni online

Înainte de încărcarea fișierului pe serverul Zeta, avem posibilitatea de a seta numărul de zile cât este valabil respectivul fișier spre descărcare, de câte ori poate fi descărcat, protejarea cu o parolă, precum și notificări de descărcare a fișierului. După ce ați ales tot ce vă interesează, nu mai rămâne decât să dați un click pe butonul Upload now! Conform adresei de mail pe care ați introdus-o în câmpul respectiv, destinatarul va primi o notificare cu linkul de download și comentariul respectiv, dacă ați scris vreunul.

Am uitat să menționez că după instalarea programului, vom avea o intrare în secțiunea Send to, din meniul contextual, pentru o selectare cât mai rapidă. Într-un cuvânt, Zeta Uploader este o alegere viabilă pentru partajarea fișierelor de mari dimensiuni, între utilizatori. Singurul argument contra ar fi timpul de încărcare pe propriile servere. De fapt, acest inconvenient este prezent în mai toate cazurile de upload pe diferite spații de stocare. Înainte de încărcare fișierul este comprimat, apoi încărcat, totul depinzând de lățimea de bandă alocată de ISP-ul fiecăruia. Zeta Uploader este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows, de la XP, până la Windows 8, indiferent de arhitectura sa. Testarea s-a efectuat pe Windows 8 64-biți.

Download Zeta Uploader

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.