Transformă un stick USB într-un lansator de aplicații portabile și media manager

V-ați dorit vreodată să vă luați aplicațiile preferate din Windows cu voi și să le utilizați ori de câte ori aveți acces la orice calculator care rulează un sistem de operare Windows? CodySafe vă poate fi de un real folos! Este un manager de aplicații portabile, care vă permite să instalați aplicații portabile pe un stick USB sau orice unitate externă portabilă. Atât software-ul în sine cât și aplicațiile descărcate sunt direct instalate pe unitatea flash. În plus, aveți posibilitatea să vă transportați cu voi fișierele media preferate bine organizate în foldere ca Imagini, Video și Documente. Putem activa opțiunea de executare automată integrată pentru CodySafe, să se lanseze automat de îndată ce ne conectăm la un calculator. În timpul instalării, care este simplă, tipică, puteți eticheta unitatea prin introducerea numelui dorit. Aplicația în sine este instalată în directorul CodySafe, în timp ce mass-media și alte fișiere merg în Documents, precum și aplicațiile instalate pot fi găsite în folderul PortableApps de pe unitatea USB.

CodySafe pe USB

Odată lansat, programul se află în zona sistem tray, iar meniul de start, interfața, poate fi accesată prin clic pe pictograma sa în zona de notificare. Interfața poate arata depășită de standardele din ziua de azi, dar este ușoară atât utilizarea, cât și configurarea sa, oferindu-ne acces rapid la folderele în cadrul unității, aplicațiile portabile care le-am instalat și o imagine de ansamblu a spațiului folosit, liber și total pe unitatea USB. Aplicațiile instalate sunt afișate în panoul din stânga.

Puteți descărca și instala aplicații suplimentare portabile de la depozitul de programe propriu, care conține aplicații populare cum ar fi KMPlayer, TeamViewer, Skype, PicPick, Wise Disk Cleaner, si o mulțime de alte instrumente utile.

Interfata CodySafe

Astfel, vom da un clic pe spațiul de download care ne va deschide pagina web unde vom putea alege aplicațiile portabile dorite, din panoul stâng al paginii web. Programele respective le vom găsi bine organizate pe categorii. După descărcare, instalarea acestora se va face implicit în folderul PortableApps de pe unitatea USB. La finalul instalării, avem posibilitatea ca respectivul program să fie lansat automat când vom rula CodySafe.

Optiuni de lansare

Dacă facem clic pe Opțiuni în interfața principală vom avea acces la Panoul de Control al programului. Aici, putem schimba limba, configura câteva opțiuni generice, atribuire taste rapide, și de a gestiona aplicațiile existente. În plus, există o caracteristică, Drive Doctor, care scanează unitatea flash pentru orice viruși sau erori de disc, și încearcă să le remedieze în mod automat, dacă este posibil.

Optiuni

De asemenea, o opțiune utilă este Find-if-Lost, care ne permite să salvăm informațiile referitoare la posesorul respectivului stick USB, care în cazul pierderii, să poată fi returnat.

Find if Lost

În Applications Manager, avem posibilitatea să adăugăm sau să eliminăm aplicații portabile în funcție de preferințe. În plus, putem specifica un număr personalizat de aplicații care dorim să se auto-execute ori de câte ori unitatea este conectată la un calculator. Pentru utilizatorii mai avansați, există opțiunea de a rula diverse scripturi .vbs, sau .bat, înainte sau după executarea programului.

Managerul de aplicații

Scripturi

Caracteristica Hot Keys poate fi foarte utilă pentru a fi folosită la executarea de comenzi rapide din tastatură, deoarece ne permite să atribuim taste globale pentru diferite acțiuni legate de program, cum ar fi Show, Hide sau pentru a ieși din CodySafe, scoaterea unității USB, deschidere Panoul de control, sau de a executa orice aplicație instalată. Putem astfel adăuga comenzi rapide din butonul Add Hot Key.

Hot-Keys

În general, CodySafe este un lansator de aplicații excelent pentru gestionarea aplicațiilor portabile și mass-media pe unități de stocare externe. Acesta funcționează pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8, atât pe 32-bit, cât și pe 64-bit.

Download CodySafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.