Trucuri Windows: selecteaza fisierele mai usor

Una din optiunile pe care o activez imediat dupa ce am instalat Windows-ul ori pun mana pe un pc nou este optiunea ce activeaza casutele selectare in coltul superior stang a fiecarui fisier in parte. In acest mod, atunci cand vreau sa mut sau copiez doar anumite fisiere nu mai trebuie sa am grija sa nu scap degetul de pe Ctrl pentru a nu fi nevoit sa reiau selectarea de la inceput. Trucul este usor de aplicat si este disponibil atat in Windows 7 (cazul de fata) precum si in Windows XP si Wista (doar modul de accesare a optiunilor folderului difera).

Prima data, deschidem orice folder din calculator, facem click pe Organize apoi pe Folder and search options:

1-Optiuni folderIn Folder Options alegem fila View si in lista ce-i corespunde bifam casuta dinaintea optiunii Use check boxes to select items:

2-Optiuni Folder, View

Click pe Apply, pe OK si ne reintoarcem la folderul deschis pentru a confirma aparitia casutelor de selectare asupra fisierelor atunci cand trecem cu mouse-ul pe deasupra lor:

3-Casute de selectare in Windows ExplorerDaca vrei sa cunosti mai multe trucuri pentru Windows viziteaza tag-ul: trucuri-windows

9 Comentarii

  1. Iata cum micile secrete ale Windows-ului sunt inepuizabile.
    Un efort mic pentru efectuarea acestei satari, un beneficiu mare in mai usoara utilizare a calculatorului.
    Multumesc.

  2. Din pct meu de vedere este f folositor … dar prblm este k nu am gasit optiunea ce tre bifata la Windows Xp! :( Un pic de ajutor ar fi de folos. ms

  3. Salut Cristian….vreau sa iti multumesc pentru ceia ce faci ji ca am urmarit cateva „sfaturi” pe care ni le dai ji mi-au fost de mare folos…..singura problema ar fi ca am un calculatur mai „vechi” ce folosejte o placa fe baza FOXCONN P4M800P7MA iar fata de cum l.am cumparat i.am schimbat doar memoria RAM de la 256 MB la 1GB ji i.am mai adaugat un hard disck de 160 GB pe langa cel de 80 pe care il aveam dar cu toate astea nu stiu ce sistem de operare sa folosesc…..pentru ca acesta sa poata functiona cat de cat acceptabil…..TE ROG daca poti sa.mi dai niste sfatuei/indicatii ceva…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.