Cumpar un Antivirus ori folosesc unul gratuit ? Raspunsul

Ti-ai pus vreodata intrebarea: „Cumpar un Antivirus ori folosesc unul gratuit ?”. De cate ori te-ai intrebat daca un antivirus shareware este mai bun decat un antivirus gratuit ? Eh, in acest articol vom vorbi pe aceasta tema ce da multe batai de cap multor utilizatori ai sistemului de operare Windows.

1-Download-Antivirus-Gratuit-Microsoft-Security-EssentialsEu personal folosesc un Antivirus gratuit (Microsoft Security Essentials) si pot spune ca sunt foarte multumit de el. Bineinteles ca exista si alte alternative iar AVG Free Antivirus este una din cele mai bune. Are o capacitate foarte buna de detectie si nu este un mare consumator de resurse (detalii). Nici Avast! nu merita ignorat chiar daca din propria experienta tind sa cred ca acesta este ceva mai greoi decat o mare parte a solutiilor antivirus gratuite. Comodo nu merita ultimul loc in lista deoarece este un antivirus gratuit demn de tinut cont atunci cand alegem aplicatia ce ne va proteja integritatea datelor, dar din pacate n-am avut cum sa le pun pe toate pe primul loc oricat as fi incercat.

OK! Pana acum am aflat ca dispunem de diverse solutii gratuite dar care este diferenta dintre acestea si cele comerciale ?

Marea diferenta intre un antivirus freeware si unul shareware este marcata de tipurile de protectie de care acestea dispun. Eu personal, prefer un firewall extern antivirusului, un Anti-Apyware creat de cineva care se ocupa doar de asta, s.a.m.d. Tot din experienta spun ca in unele cazuri antivirus shareware poate avea o detectie mult mai proasta decat majoritatea celor gratuite.

Concluzia:

1. Esti comod si preferi sa platesti o licenta in loc sa-ti sacrifici cateva minute pentru a instala un firewall si un anti-spyware ? Iti recomand sa cumperi cel mai complet antivirus.

2. Preferi sa mergi de cateva ori la film cu iubita in schimbul unor minute pe care le dedici instalarii unor solutii freeware ? Iti recomand sa folosesti un antivirus gratuit, un firewall (Comodo, ZoneAllarm, etc.) si un anti-spyware gratuit. Vei fi la fel de bine protejat, fara indoiala!

8 Comentarii

  1. E foarte usor de utilizat Microsoft Security Essentials si are la baza motorul Microsoft ForeFront din domeniul Business Protection.Si bineinteles ca vom avea o versiune noua de la MSE care se va integra in firewall si in Internet Explorer.Eu il folosesc si sunt super multumit de el!

  2. Subscriu pentru AVG Free,foarte bun pentru o solutie gratuita (modulul de detectie functioneaza foarte bine)…si asociat cu un firewall bun asigura o protectie de calitate.Aceste doua utilitare..asociate cu grija fiecaruia de propiul PC..te tin departe de toate toate „nenorocirile” ce bantuie pe internet.

      1. In acest moment folosesc Online-Armor Free,pentru doritori este usor de gasit pe pagina producatorului.Am un PC mai putin performant..si sunt multumit ca imi consuma putine resurse,îşi face treaba pentru care a fost proiectat.Are un modul Web Shield inclus ce ajuta la depistarea continutului daunator din paginile Web,la instalare poate fi rulat un wizard care usureaza mult munca utilizatorului,in rest il folosesc aproape 100% cu setarile default.

  3. cel mai bun antivirus este NOD32…contine si antispyware si antivirusul! unul complet si nu mananca resurse..este de nota 10 din punctul meu de vedere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.