Antivirus gratuit pentru calculatorul tău: avast! Free Antivirus

Programul antivirus este parte vitală a calculatorului, protejând nu numai sistemul de operare, ci întregul calculator de diversitatea infecțiilor malware. După instalarea sistemului de operare, trebuie instalat neapărat un antivirus, așa cum ne este recomandat de Windows în Action Center, prin mesaje în zona de notificare.

Am hotărât ca în articolul de față să vă prezint avast! Free Antivirus, un program antivirus gratuit, care a suferit multe modificări față de versiunile mai vechi. Bineînțeles, schimbări în bine, referindu-mă în special la consumul deosebit de mic de resurse, cât și la adăugarea de noi caracteristici.

Noua interfață a programului este asemănătoare mediului Modern din Windows 8, fiind organizată inteligent pe module și sub-module. Am să punctez cele mai importante din ele, începând cu modulul Antivirus. Opțiunile de scanare oferă posibilitatea de a scana întregul calculator, dispozitivele de stocare externe, locații personalizate, sau scanarea în boot, foarte eficientă în cazul unei infecții malware.

avast free antivirus

avast! Free Antivirus oferă în modulul Tools un set de instrumente pentru curățarea istoricului browser-elor, posibilitatea blocării anumitor site-uri, precum și posibilitatea de accesare de la distanță al calculatorului. Întreținerea acestui antivirus constă în actualizarea bazei de definiții a virușilor, lucru care se va efectua automat, sau manual, după caz, iar opțiunea Remote Assistance asigură asistentă tehnică de la distanță între două calculatoare.

Celelalte opțiuni ale  oferă atât posibilități de personalizare a notificărilor, de a securiza programul cu o parolă, integrarea în browser a protecției de navigare pe Internet, posibilitatea activării/dezactivării a diferitelor caracteristici de protecție (Status Bar), etc. Secțiunea Global Exclusions vă oferă posibilitatea creării unei liste cu diverse fișiere pe care doriți să le excludeți din procesul de scanare.

avast free antivirus excluderi

Setările implicite ale antivirusului avast! Free Antivirus oferă protecție împotriva infecțiilor malware, antiphishing, web blocker, a conexiunii aplicațiilor care utilizează protocolul P2P, e-mail. Avast va detecta automat conectarea la rețeaua Internet, oferind protecție împotriva virușilor.

avast free antivirus protectie retea

În încheiere, nu pot decât să vă recomand cu încredere antivirusul avast! Free Antivirus, fiind un real competitor în gama acestui gen de programe. Caracteristica de protecție în timp real și actualizarea permanentă, fac posibilă detecția agenților malware, spyware în timp foarte scurt, de ordinul milisecundelor.

avast! Free Antivirus este compatibil cu toate versiunile Windows, începând cu 2000, până la ultima versiune Windows 8, atât pe 32-bit, cât și pe 64-bit.

Download avast!

4 Comentarii

 1. am avast interne security pe calculator: dual core e5200 2.5 mgh 2ram 512video si mia gasit in virus pe care nu pot sai fac nimic win32:vitro ce pot sai fac

  1. Instaleaza in calculator programul de aici: https://www.programecalculator.ro/anti-malware-gratuit-malwarebytes/ so scaneaza cu el.
   Daca nu scapi nici asa aplica de el, aplica solutia oferita de 0007 pe forumul Softpedia:
   Instalezi un trial de Windows Live One Care si ti-l scoate:

   http://onecare.live.com/standard/en-US/install/install.htm

   sau,o scanare folosind Kaspersky Rescue CD.

   Adica,descarci programul:

   http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Kas…scue-Disk.shtml

   Il pui pe un CD bootabil si scanezi cu el si nu uita sa il updatezi inainte sa scanezi.
   Dezinstaleaza inainte Avast.

 2. Nu-i necesar sa dezinstalezi avast! -ul ca sa poti scana cu Kaspersky Rescue Disk !

  O alta solutie eficienta poate fi sa scanezi online tot calculatorul : http://www.eset.eu/eset-online-scanner (iti arata si dezinfecteaza sau sterge ce gaseste)

  A … inca ceva – ai incercat boot scan de la avast! ?? (uneori este solutia salvatoare)

  1. Prefer cu el dezinstalat pentru cazurile in care virusul a reusit sa-i nenoroceasca cate ceva. Apoi sa-l reinstalez de la 0 sa dorm linistit gandundu-ma ca totul e ok, dar ai dreptate: Nu-i imprescindibila dezinstalarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.