Windows Live Plug-ins, o colecție de add-on-uri exclusive pentru Windows Live Essentials

Windows Live Gallery, a fost până de curând principala vitrină în care Microsoft menținea extensiile pentru serviciile Windows Live. Din păcate, această galerie cu interfața Wave 2 lansată acum patru ani deținea (și încă mai deține), suplimente ale unor servicii retrase deja de pe piața online precum Spaces, Windows Live Toolbar, etc. Pe lângă asta, datorită separării pe care compania din Redmond a dorit să o facă între Windows și Windows Live, trebuie să recunoaștem ca nu e logic deloc să menții gadget-uri pentru Sidebar-ul sistemului de operare în Windows Live Gallery.

Windows Live Plug-ins

E de înțeles de ce Microsoft a decis în cele din urmă, ca extensiile pentru Windows Live cu adevărat relevante să dispună de un nou domiciliu, mult mai curat și mai ordonat decât cel precedent. Este vorba despre Windows Live Plug-ins (plugins.live.com), un portal în care dispunem de add-ons pentru Windows Live Writer, Photo Gallery și Movie Maker; principalele aplicații ale suitei Essentials.

Portalul Windows Live Plug-ins este disponibil doar în limba engleză însă cu siguranță, în foarte scurt timp, acesta va fi tradus și adaptat și în alte limbi. Totuși, acesta nu este motivul pentru care îi dau o bulină neagră: Mi se pare un gest lipsit de profesionalism lansarea unui astfel de portal fără a pune la dispoziția utilizatorilor o modalitate de a lasă feedback-uri la extensiile publicate; nu mai vorbesc de posibilitatea de a le vota. Singurul criteriu de clasificare a acestora se bazează strict pe numărul de descărcări iar asta, sunt total de acord cu tine: nu vrea să spună că sunt utile cu adevărat.

În concluzie, zilele Windows Live Gallery par a fi numărate și dacă ținem cont de serviciul cu care Microsoft a decis să-l substituie nu cred că există cineva care o să-i ducă dorul…

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.