Unde au disparut iconitele, folderele si fisierele de pe desktop ?!?

Te asezi in fata calculatorului si.. SuRpRiZa !!! Ce ?!? Nu se poate! Unde au disparut iconitele, folderele si fisierele de pe desktop ?!? Totul pare a fi pierdut pentru totdeauna… sau nu. 1-Unde_au_disparut_iconitele_folderele_fisierele_desktopIn cele mai multe cazuri iconitele n-au „disparut” pur si simplu; problema se rezolva destul de rapid daca stii ce sa faci si unde sa cauti. Hai sa vedem despre ce este vorba!

1. Afisarea iconitelor pe desktop a fost dezactivata

Inainte de a incerca oricare dintre celelalte solutii, fa click-dreapta pe Desktop » View si asigura-te ca este selectata caseta „Show desktop icons„: 2-show_desktop_iconsDaca nu este selectata caseta, stii ce ai de facut! Daca este selectata insa iconitele nu sunt afisate, continua sa citesti si celelalte posibile probleme si solutiile lor.

2. Iconitele se afla in afara desktop-ului

Asta se poate intampla de obicei, dupa mutarea masiva a iconitelor de pe desktop. Chiar daca se afla pe spatiul de lucru, ele nu pot fi afisate de catre monitor. Problema se rezolva foarte simplu: click-dreapta pe Dekstop » View » Selecteaza caseta „Auto arrange icons„: 3-auto_arange_iconsS-a rezolvat problema ?!? Daca raspunsul este negativ, continua sa citesti…

3. N-ai intrat cumva cu alt cont de utilizator ?

Pare o gluma, insa am intalnit persoane care imi spuneau ca le-au disparut iconitele si fisierele de pe desktop, cand in realitate erau conectati cu un alt cont de utilizator. Apasa Ctrl+Alt+Del apoi fa click pe Switch User. Logheaza-te cu contul tau si vezi daca problema persista. Daca da… stii ce ai de facut!

4. Ai cautat in Recycle Bin ?

E posibil ca toate iconitele (inclusiv cel al Recycle Bin), sa fi fost sterse. Pentru a restaura iconita Recycle Bin pe desktop fa urmatoarele: click-dreapta pe Desktop » Personalize » Change desktop icons si in „Desktop Icons” selecteaza caseta „Recycle Bin„. Click pe OK » Apply 4-recycle_bin_pe_desktopIntra in Recycle Bin si verifica daca ceea ce cauti se afla acolo. Nimic ?!? Hmmm…

5. Un program impiedica afisarea iconitelor

Iti aminesti sa fi instalat unul dintre programele urmatoare: DeskDuster, DeskSweeper, HideDesktopIcons sau Auto Hide Icons ?!? Dezinstaleaza-le!

6. Ai sters din greseala tot ce aveai pe desktop (Shift+Del)

Pfu… avem o problema serioasa… Ce poti face acum ? Ai o singura solutie: foloseste un program de recuperat date sterse si poate ai suficient noroc, incat sa-ti recuperezi fisierele de pe desktop.

Configurare

218 Comentarii

  1. Folosesc Windows Xp Sp 2 , au disparut toate iconitele plus bara de Stare , si nu merge nici cand vreau sa active click dreapta pe desktop, doar prin Task manager pot acitva, sa intru in restu programelor, astept si eu un ajutor daca mi se poate oferi!! Multumesc!!

  2. Cum repun la loc: text document. Click dreapta pe desktop / new / si aici am avut nevoie de text document dar nu mai este….nu-mi dau seama pe unde am umblat deoarece a trecut mult timp.Am mai deschis un text document acum vre-o trei luni.
    Multumesc anticipat

  3. sa-mi spuna cineva cum fac sa apara in zona de notificare jos in dreapta in windoes xp iconita cu my computer ,am incercat prin metodele clasice dar nu merge sau fisierul pentru acesta este deteriorat sau lipseste si care este el,mentionez ca pana la regedit tot am facut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *