Cum să vezi filme de pe torenți (BitTorrent) fără să le descarci

Atunci când descărcați muzică sau filme din rețeaua BitTorrent, în mod normal trebui să așteptați până când fișierul respectiv a fost descărcat în totalitate, lucru nu tocmai convenabil în cazul în care nu cunoașteți în întregime conținutul, mai ales în cazul în care dimensiunea sa depășește câțiva GB. Torrent Video Player este un un media player bazat pe „bătrânul” VLC Media Player, ce permite vizionarea unui film sau track audio fără descărcarea conținutului torrent-ului respectiv.

Torrent Video Player

Deci, nu mai trebuie să așteptați descărcarea filmului pentru a-l viziona, ci îl urmăriți în Torrent Video Player, folosindu-vă de caracteristica Stream. În timpul instalării, programul va adăuga o extensie în browser-ul Firefox, însă funcționează în același mod și pe Chrome.

Cum funcționează? Când doriți să descărcați un film sau o melodie de pe un tracker, fie accesați linkul de download al torrentului, fie linkul magnet, se va deschide o fereastră de dialog în care selectați ceea ce doriți:

  • Play & Download: fișierul în format .TORRENT va fi descărcat și va deschide Torrent Video Player
  • Download only: se descarcă doar fișierul .TORRENT în locația C:Usersnume-utilizatorAppDataLocalTemp

Play Download & Download only

Vizionarea filmelor se face în aceleași condiții ca și când ar fi stocate în calculator, cu diferența că trebuie să așteptați timpul necesar creării buffer-ului (memoria tampon) necesar streaming-ului. Acest timp depinde și de viteza conexiunii la Internet.

Despre opțiunile Torrent Video Player nu cred că are rost să vă vorbesc, ele fiind în totalitate, aceleași cu ale VLC Media Player. Cred, însă, că ar fi fost bine ca să avem posibilitatea de a schimba locația de salvare a fișierelor TORRENT în altă parte, decât în același folder cu fișierele temporare. Însă, uTorrent, clientul de torrente ne dă posibilitatea de a le încărca din aceea locație. Pentru asta, deschideți uTorrent (sau ce client aveți), apăsați Ctrl+P pentru a deschide setările sale, selectați Directories în panoul stâng, apoi în dreapta, bifați:

  • Automatically load .torrents from, apoi navigați în locația indicată mai sus.
  • Delete loaded .torrents” va șterge fișierele .LOADED devenite inutile în urma încărcării fișierelor .TORRENT din respectiva locație

Preferinte uTorrent

În acest fel, puteți viziona filmul în întregime, în timp ce conținutul se descarcă. Bineînțeles, acest lucru este opțional, vizionarea fiind posibilă și fără descărcare, prin ne-executarea setărilor de mai sus în clientul torrente. În privința consumului de resurse, sincer nu mă așteptam să fie atât de blând, și nu este, știut fiind faptul că streaming-ul este mare consumator de resurse.

Download

7 Comentarii

  1. Buna ziua, am descarcat si eu acest program,functioneaza imaginea dar nu am sonor. As dori sa stiu ce trebuie sa fac sa am si sonor. Va multumesc.

  2. Probabil așa este fișierul video… Playerul redă exact ceea ce conține respectivul torrent. Încearcă același film, dar în altă variantă, alt tracker. Mie nu mi s-a întâmplat asta…

  3. Un program deosebit de captivant. Dacă aş şti că funcţionează şi pe Utorrent l-aş descărca cu dragă inimă… Ce mă sfătuieşti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.