10 Extensii (add-ons) utile / recomandate pentru Opera

Extensii recomandate pentru OperaOdată cu apariția extensiilor pentru browsere, utilizarea pe care o putem da acestor aplicații, gândite inițial pentru a putea naviga pe Internet, a suferit o schimbare în bine, impresionantă. Acum, având addon-urile necesare instalate, putem sta la chat cu prietenii de pe Yahoo! fără a fi obligați să instalăm un client de mesagerie instant (Ex: Yahoo! Messenger), putem administra profilul pe Facebook, trimite mesaje prin Twitter, descărca filmulețe și / sau muzică de pe portaluri precum YouTube, verifica mesajele primite în contul de Gmail, citi newsletter-ul blogului/rilor la care ne-am abonat, gestiona datele de logare pe diverse site-uri (ex: LastPass), s.a.m.d.

Ieri am instalat versiunea Beta a Opera 11 pentru a-i cunoaște noutățile și spre surprinderea mea, am descoperit în aceasta browser-ul pe care mi-l doream dintotdeauna. E de înțeles motivul datorită căruia am decis migrarea spre acesta a tuturor configurărilor avute în Firefox și Chrome, pentru a-l putea seta în cele din urmă precum soft de navigare implicit, în calculatorul personal.

O fi Opera 11 un browser ideal pentru mine însă după cum am observat puțin mai devreme, fără extensii, browserele sunt aplicații banale ce-ți permit să navighezi pe Internet, nimic mai mult. Dar eu nu voiam asta, voiam ceva mai mult, voiam să experimentez la maxim potențialul ovalului roșu, să profit din plin de tot ceea ce-mi oferă. Așa am ajuns să răscolesc Internetul în căutare de idei, extensii recomandate, setări menite să-mi ofere o performanță superioară celei avute de acesta „by default„. Așa m-am trezit în laboratorul Opera; loc în care poți ajunge și tu foarte ușor dacă realizezi pașii indicați de săgețile din imaginea de mai jos:

Cum se instalează extensiile în Opera

Aici, organizate pe categorii, vei găsi extensiile de care ai nevoie pentru a-i adăuga funcții suplimentare browser-ului Opera. Eu, fiindcă sunt dependent de rețelele de socializare pentru a menține legătura cu amicii împrăștiați în întreaga lume, am ales categoria „Social”. În doar câteva secunde a fost încărcată o listă cu add-on-uri, relaționate cu cele mai răspândite servicii online de acest gen:

Extensii Opera

Un singur click pe numele sau pictograma add-on-ului dorit este suficient pentru a-l instala și începe utilizarea lui:

Instalare Extensie în Opera

Până acum am aflat de unde se obțin și cum se instalează acele extensii menite să ne ușureze munca și să reducă timpul în care realizăm activitățile zilnice însă nu am aflat care sunt extensiile recomandate pentru instalare în Internet Browser-ul Opera despre care vă vorbeam în titlul articolului. Eh, nu vă mai țin pe jar ! Hai să cunoaștem lista creată în funcție de ceea ce am văzut că se poartă, ușor modificată în funcție de preferințele și necesitățile mele.

Extensii recomandate pentru Opera:

 1. GMail Checker: Verifică periodic (ex: la fiecare 5 minute) contul de poștă electronică de pe Gmail.
 2. Twitter Extension: Accesare cont personal de Twitter.
 3. miniFeed: Administrare cont de Facebook.
 4. Simple Yahoo Chat: Pentru chat pe Yahoo! fără a avea Messenger-ul instalat.
 5. NoAds:  Elimină publicitatea din sit-urile Web pe care le vizitezi.
 6. LastPass: Gestionează-ți parolele în siguranță și evită pierderea/uitarea lor.
 7. FastestTube – YouTube Video Downloader: Descarcă filmulețe de pe YouTube.
 8. VirusTotal Extension: Scanează sit-urile pe care le vizitezi cu scanerul online pus la dispoziția ta de VirusTotal.
 9. Google-Translate: Pentru a traduce site-uri și fraze utilizând serviciul Google Translate.
 10. Weather Forecast: Date meteo direct pe desktop.

4 Comentarii

 1. Salut la toata lumea.
  Va rog frumos ajutatima si pe mine:Vreau sa instalez tema Omelion pentru Opera 11 si nu-i pot da de cap.Am downloadat,am extras cu winrar,dar….mai departe….nu mai stiu.
  Va rog frumos daca se poate,explicati-mi si mie care sunt pasii care trebuiesc facuti!!
  Cu Respect:anonym

   1. Multumesc frumos dar din pacate am accesat aceasta pagina inaintea primului comentariu si datorita faptului ca nu stapinesc limba engleza mai deloc,NU pot face mai nimic.
    Daca se poate sa-mi aratati pasii care trebuiesc facuti poate mi-ar fi mai usor.
    Cu Respect:anonym

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.