Ajută Windows-ul să pornească mai repede!

Cu trecerea timpului, sistemele de operare Windows au o pornire mult mai lentă decât în prima zi de funcţionare şi în ciuda faptului că majoritatea persoanelor cred că este vorba despre o problemă a cărei unică soluţie este formatarea, ţin să vă asigur că această lentitudine este normală deoarece la fiecare instalare a unei noi aplicaţii „adăugăm o cărămidă zidului ce împiedică un start mai prompt al calculatorului”.

Ce putem face pentru a ajuta Windows-ul să micşoreze timpul necesar pornirii fără a dezinstala aplicaţii ?!? E simplu: „Folosim Soluto, ori altă aplicaţie similară”:

01-Calculatorul-porneste-greuDupă cum vedeţi şi în imaginea de mai sus, putem da fiecărei aplicaţii (2,3,4) un timp de aşteptare în lista de pornire (1) astfel, programele, procesele şi serviciile importante (drivere, antivirus, etc) vor porni la 1-3 secunde de la pornirea Windows-ului. Pe cele mai puţin importante le vom obliga să aştepte ceva mai mult (4-15 sec.).

Ce câştigăm în acest mod ?!?

Ştim cu toţii că atunci când pornim o aplicaţie, procesorul este mult mai solicitat decât în timpul folosirii ei. Imaginaţi-vă cât de solicitat este procesorul dacă 10-15 aplicaţii, procese şi servicii pornesc în acelaşi timp… Înţelegeţi acum de ce în majoritatea cazurilor trebuie să aşteptaţi câteva minute după pornirea calculatorului pentru ca acesta să vă răspundă la comenzi ?!?

Am încercat să nu folosesc termeni specifici pentru a fi înţeles chiar şi de persoanele novice şi sper ca mi-am atins scopul… Oricum, în cazul în care aveţi nelămuriri, voi încerca să vă răspund cât mai rapid posibil.

Download

2 Comentarii

  1. buna,vreau sa stiu daca adob flash player are un rost sa fie instalat?de exemplu am vrut sa joc remy onlie si im apare ca va merge foarte incet din cauza flash plaeyrului?vreau sa ma ajutati.va multumesc!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.