Anti-Beacon, un program pentru „imunizarea” Windows-ului

Despre programe utile pentru „imunizarea” lui Windows 10 am mai vorbit în trecut, dar revin la subiect deoarece recent, după ce am fost nevoit să restaurez o imagine a sistemului, i-am dat o șansă celui dezvoltat de creatorii renumitului Spybot – Search & Destroy: Anti-Beacon.

Spybot Anti-Beacon

Și în cazul Spybot Anti-Beacon s-a optat pentru o interfață minimalistă și intuitivă, practic o listă a caracteristicilor sistemului de operare Windows 10 ce pot fi „anihilate”, cu ajutorul programului prin simpla apăsare a butonului de „imunizare”.

Deși dezvoltatorii au preferat folosirea unor termeni pompoși, în realitate este vorba de simple rectificări aduse sistemului astfel încât acesta să nu mai dea raportul despre ce face, când și unde, utilizatorul.

sistem imunizat

Deși la prima vedere ați putea deduce altceva, Spybot Anti-Beacon permite „imunizarea” selectivă, pentru afișarea casetelor de selectat din dreptul fiecărei opțiuni existente în listă trebuind doar să apăsați butonul Show options.

Spybot Anti-Beacon - Show options

Spybot Anti-Beacon oferă și posibilitatea de dezactivare a altor caracteristici ale sistemului de operare, fiecare dintre acestea regăsindu-se în fila Optional. Dezactivarea acestora se poate face doar individual, iar conținutul listei diferă de la un PC la altul, fiind condiționat de programele pe care le-a detectat în computerul în care a fost rulat.

dezactivare caracteristici windows 10 spybot anti-beacon

Fila Log, după cum însuși numele-i o indică, găzduiește jurnalul acțiunilor realizate de către program, dar și eventualele mesaje de eroare apărute la încercarea opririi sau dezactivării unui serviciu inexistent sau deja inactiv.

jurnal Spybot Anti-Beacon

Personal, apreciez efortul dezvoltatorului de a nu oferi spre dezactivare, pe modelul altor soluții de acest tip, caracteristici care ar putea destabiliza sistemul, doar de dragul unei liste mai stufoase în opțiuni de dezactivat.

Așadar, îl puteți utiliza cu încredere, iar dacă doriți să o faceți îl puteți obține gratuit de aici. E conceput special pentru a fi utilizat doar în Windows 7, 8, 8.1 și 10, drept urmare nu vă sfătuiesc să-l instalați și rulați în alte versiuni decât cele menționate.

5 Comentarii

 1. Salut Cristi ! Am intrat aici sa te intreb ceva…nu am stiut unde in alta parte. Mai intai sa-ti spun ca am Windows 10 Pro la zi updatat. Nu stiu ce am facut, dar am observat azi din intamplare ca pe desktop iconitele nu mai stau in ordinea lor de coloane si linii, se aseaza si una peste alta, iar la instalarea unui program nou nu imi apare iconita lui pe desctop. Te rog mult daca ma poti ajuta. Cu mult respect.

 2. Salut Cristi!
  Am și eu o problema cu Xcel-ul 2007, care nu se mai deschide! In schimb ma redirecționează către…installation package ProPlusWW.msi, pe care nu-l găsesc instalat…! Ce pot face?
  Multumesc anticipat pentru sfat!
  Cu stima!

  • Posibil ai utilizat un utilitar de curatare a ramasitelor lasate aiurea prin sistemul de operare, printre care si kit-ul de instalare al pachetului Microsoft Office 2007 banuiesc, ca de aici si problemele in accesarea suitei de aplicatii.
   Ori descarci kit-ul de instalare direct din site-ul oficial, avand la indemana licenta, daca ai achizitionat produsul ori incerci alte suite similare gen Open Office, Libre Office, KingSoft Office.
   Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *