Antivirus gratuit, portabil: Microsoft Safety Scanner

Microsoft Safety Scanner este un antivirus gratuit, portabil, menit să ne scoată din impas atunci când antivirusul rezident a fost blocat de malware; da, există și cazuri de genul ăsta.

1-antivirus_gratuit_portabil_microsoft_safety_scannerMicrosoft Safety Scanner, în ciuda faptului că mulți vor crede contrariul, nu este un Antivirus tradițional și nici nu trebuie privit că un substitut al unuia dintre acestea. De altfel, expiră după zece zile de la momentul descărcării; moment în care trebuie să revenim pe site-ul oficial pentru a obține o versiune actualizată; mie și zece zile mi se par a fi prea multe.

Este compatibil cu soluțiile de securitate rezidente


Putem utiliza Microsoft Safety Scanner fără a fi nevoiți să dezinstalăm soluția antivirus rezidentă și din acest motiv îl putem folosi precum o măsură secundară de protecție care să ne confirme / infirme integritatea tuturor fișierelor din calculator.

Admite realizarea a trei tipuri de scanări


2-tipuri_de_scanari_admise_de_microsoft_safety_scanner

Tipuri de scanări:

 • QuickScan: realizează o analiză rapidă a folderelor sistemului de operare; locul în care malware-ul are obiceiul să se ascundă.
 • Full scan: realizează o analiză completă a sistemului în căutarea de amenințări și după cum aplicația ne avertizează, acest proces poate dura ore întregi.
 • Customized scan: realizează o analiză rapidă a folderului (nu folderelor) ales de noi; partea mai puțin bună a acestei funcții este că nu permite selectarea folderelor aflate în locații diferite și dacă ne confruntăm cu astfel de situații va trebui să rulăm aplicația pe rând, pentru fiecare folder în parte.

3-rezultatul_scanarilor_realizate_cu_microsoft_safety_scannerNu știu ce părere veți avea despre el însă eu consider că-și face treaba foarte bine; cel puțin de data asta n-am nicio îndoială.

 Download Microsoft Safety Scanner

26 Comentarii

 1. Nu stiu cat e de bun,dar daca ar fi sa recomand as recomanda Nod 32.Eu am vrianta 4 de la Nod 32 si sunt foarte multumit de el.Ba ca mai protejeaza si browserul de virusi.Fata de acum cativa ani aproape ca nu-ti mai trebuie un antivirus,browserele de ultima generatie protejand foarte bine,chiar blocand adresa pe care vrei sa intri daca considera ca e un site de atac.

  1. Si eu folosesc aceeasi versiune si sunt foarte multumit, mai a putin si se termina perioada licentei, dar am fost/sunt/cred ca voi fi in continuare multumit de acest antivirus, din toate care antivirusurile pe care le-am folosit asta a fost cel mai benefic mie si calculatorului meu.

 2. Deci daca am in PC instalat Microsoft Security Essentials, e bine sa instalez si unul ca asta pt cateva zile si la o anumita perioada mai lunga de timp pt o verificare si scanare amanuntita de virusi? Sau in cazul in care antivirusul instalat nu mai face fata ori s-a infectat cu ceva si mai trebuie si unul ca acesta asai?

  1. „Deci daca am in PC instalat Microsoft Security Essentials, e bine sa instalez si unul ca asta pt cateva zile…”

   E un antivirus Portabil (adică nu necesită instalare); rulează și punct. Așa cum am spus și în articol „îl putem folosi precum o măsură secundară de protecție”.

   1. Am vrut sa zic ‘e bine daca mai folosesc si unul din asta’ ca stiam ca e portabil dar m-am grabit putin si tu ai vazut repede greseala! Ok, deci pot sa-l folosesc ca o masura secundara de protectie si cum am zis si eu pe acolo.

     1. Si eu realizez periodic scanări fie cu antiviruși online fie cu Rescue cd-ul de la Avast de care sunt foarte mulțumit fiindcă nu este doar un simplu Rescue Cd ca la celelalte soluții de securitate, mai are și funcții în plus.

 3. Da, interesant! Sa sti ca nu m-am gandit la asta pana acum. Am avut mereu un singur antivirus instalat in PC asa cum trebuie de altfel, dar nu m-am gandit niciodata sa mai verific ori sa mai scanez PC-ul si cu o solutie din asta portabila sau online cum zici tu. Si asta poate pt ca nici nu mi s-a parut ca as avea vreun virus sau malware ceva in PC. Tu mai folosesti Microsoft Security Essentials?

   1. Citisem pe un site treaba asta si de aia te-am intrebat daca este adevarat. Si plus ca stiu si despre antivirusul asta de la Microsoft ca el consuma putine resurse si m-am gandit ca si din motivul asta il folosesti printre altele.

 4. Sti ce nu-mi place mie la MSE? Ca daca il setezi sa nu mai scaneze rapid PC-ul in fiecare zi nu-si mai face nici update-urile automat in fiecare zi si tb sa le actualizez eu manual acele definitii de virusi si cum mai zice el acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.