Cum se pornește un calculator de la distanță, prin Internet

În sfârșit vorbim despre cum se pornește un calculator de la distanță, prin Internet; acțiune ce nu poate fi realizată dacă nu știm:

1. Cum pornim un calculator de la distantă, prin Internet

1.1. Realizarea testelor în rețeaua locală

Înainte de a încerca să pornim calculatorul prin Internet, pentru a detecta și elimina acei factori ce ne pot priva de atingerea scopului, vom încerca să pornim sistemul din rețeaua locală (LAN) cu ajutorul unui alt pc.

Pentru a face acest lucru vom instala în pc-ul secundar aplicația Fusion WOL. Pentru început, cu ajutorul acesteia, având ambele calculatoare pornite, conectate la aceeași rețea și cunoscând adresa IP locală a celui pe care dorim să-l pornim prin WOL, vom încerca să-i aflăm adresa MAC:

1-cum_poti_afla_adresa_mac

1.1.2. Cum obținem adresa MAC:

 • Introducem la „IP Address” adresa IP locală a calculatorului ce dorim să-l pornim prin WOL.
 • Facem click pe „Get MAC„.

1.1.3. Pornirea calculatorului în LAN

Așa cum am spus mai sus, prima pornire prin WOL o vom realiza în LAN. Așadar, oprim calculatorul cu pricina apoi, în pc-ul secundar, in Fusion WOL, facem click pe „Turn on PC„.

Dacă totul a decurs conform planului, calculatorul cu caracteristica WOL activată ar trebui să pornească. În caz contrar, înainte de a realiza următorul test ne asigurăm că:

 • se îndeplinesc toate condițiile și au fost aplicate toate indicațiile specificate aici.
 • pc-ul este conectat la rețeaua locală prin cablu, nu prin Wireless
 • adresa MAC a fost detectată corect de Fusion WOL (detalii aici).

1.2. Testarea hostname-ului

Dacă nu am întâmpinat probleme și testul a avut rezultate satisfăcătoare, putem realiza prima pornire prin Internet. Pentru a face acest lucru, dacă dispunem de un IP public fix lucrurile ar trebui să fie simple; în caz contrar, creăm și configurăm în router un DNS dinamic.

După ce am făcut acest lucru, realizăm un ping spre hostname-ul creat în dlinkddns.com pentru a afla IP-ul public:

2-cum_poti_afla_adresa_ip_folosind_host_dlinkddns_dyndnsCaracteristica WOL este activată, cunoaștem adresa MAC precum și adresa IP publică, ce facem acum ?!? Oprim calculatorul și cu ajutorul aplicației Fusion WOL realizăm prima pornire prin Internet (bineînțeles, substituim adresa IP locală cu cea publică):

3-trimiterea_pachetului_magicCalculatorul va porni iar aplicația Fusion WOL va afișa un mesaj de confirmare imediat după ce sistemul de operare a fost încărcat și poate fi utilizat:

4-calculatorul_a_fost_pornit_si_poate_fi_utilizatAșă, și… ?!? Cum adică „Așa și…” Acum ne putem conecta la PC cu Remote Desktop Connection , NTR Connect, VNC sau orice altă aplicație asemănătoare pentru a lucra la el ca și cum l-am avea în fața noastră!

Observații:

 • Dacă nu se dispune de un router iar adresa IP a conexiunii noastre este dinamică, e foarte probabil ca „invenția” să nu funcționeze deoarece hostname-ul creat în DNS-ul dinamic nu ne va putea furniza noua adresă IP având în vedere că pentru a o actualiza așa cum am văzut aici, este necesar ca sistemul de operare să fie activ.
 • Dacă totul este configurat corect însă calculatorul nu pornește, dezactivați Firewall-ul router-ului temporar; dacă problema se rezolva, creați o excepție în acesta.
 • Dacă dețineți un smartphone cu Android puteți porni calculatorul cu ajutorul său instalând o aplicație care să permită trimiterea pachetului magic. Ex: Wake On Lan sau Unified Remote:

wake on lan pentru android

7 Comentarii

 1. salut!inainte de toate va felicit pt site si imi cer scuze ca postul meu nu are nimic in comun cu tutorialul.v-as ruga daca puteti sa ne invatati cum facem sa extragem subtitrarea din mkv pt ca de ex eu am un mediaplayer asus oplay mini care nu intotdeauna vede subtitrarile integrate intr-un film mkv.am cautat pe net dar nu prea am gasit raspunsuri.cred ca ar interesa o mare parte din fanii acestui site asemenea tutoriale pt ca foarte multi avem mediaplayere si ne confruntam cu problema asta la subtitrarile integrate in mkv.multumesc!de asemenea un program care sa imparta mkv-urile in 2 sau 3 parti exista?

  1. Salut. M-ai cam luat prin surprindere cu chestia asta… cred că se înțelege de ce după ce spun că filmele le văd fără subtitrare. Oricum, voi încerca să aflu mai multe pe această temă și când am ideile clare vin cu un articol.

 2. merci mult!ideea este ca in interiorul mkv-urilor sa putem da denumirea la subtitrare identica cu cea a filmului.la impartirea mkv-urilor am gasit un program mkv mergegui,din mkv toolkit care isi face f bine treaba.poate te interesezi si tu ca ai face un f mare bine la foarte multi dintre noi,cu mediaplayere si stickuri mici

 3. Buna ziua! Nu este nici o modalitate de a porni calculatorul de la distanta prin intermediul unui smartphone? Nu prea am inteles…

 4. facut conform explicatiilor si functioneaza impecabil, unde mai pui ca programul este total free
  repet si eu, trebuie verificate setarile pentru placile de retea sa permita, daca suporta setarile explicate in ACEST minunat tutorial
  RESPECTELE mele pentru Dom. Cristian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.