Ascunde toate iconițele de pe desktop cu un singur click cu SHIcon

Descărcarea de pe Internet și instalarea programelor aglomerează desktopul cu zeci de iconițe, ajungând să nu se mai vadă wallpaper-ul. Pe deasupra, ne poate distrage atenția de la activitatea cu diverse ferestre pe desktop. Meniul contextual desktop ne oferă posibilitatea ascunderii iconițelor de pe desktop, însă cu ajutorul unei mici aplicații, anume SHIcon, le putem ascunde imediat, fără să accesăm meniul contextual.

1-cluttered-desktop

SHIcon este portabil, nu necesită instalare, executarea sa necesitând drepturi de administrator, deci click dreapta pe executabil și selectați Run as administrator. Iconițele de pe desktop nu vor fi șterse, ci doar li se vor modifica atributul, făcându-le invizibile.

Desigur, veți spune că este prea complicată rularea micului program ca administrator de fiecare dată când doriți să ascundeți iconițele de pe desktop. Neplăcerea se rezolvă foarte simplu, click dreapta pe SHIcon.exe și selectați Properties. În tab-ul Compatibility, în secțiunea Privilege Level bifați opțiunea Run this program as an administrator, iar dacă sunteți mai mulți utilizatori ai aceluiași calculator, dați click pe Change settings for all users și acordați aceleași drepturi tuturor.

2-SHIcon-administrator

Și ca să nu fiți nevoiți să dați dublu-click pe iconiță de fiecare dată, tot din meniul contextual selectați Pin to Start Menu, făcând astfel accesarea și rularea sa instantanee. Pentru a readuce iconițele pe desktop, simplu, rulați încă o dată SHIcon. Plasarea unei noi iconițe pe desktop în timp ce SHIcon este activ, nu va duce la ascunderea celei noi, ieșind în evidență.

Download

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.