Cum poți șterge textul și săgeata Shortcut-urilor de pe Desktop

Textul de sub Shortcut-urile de pe Desktop ne indică numele aplicației / folderului spre care face trimiterea în timp ce, săgeata vizibilă în colțul stâng-inferior al acestora ne înștiințează că este vorba de un Shortcut și nu de fișierul în sine. Din punctul meu de vedere, două chestii inutile pentru cei care nu instalează „toată ziua, bună ziua” aplicații noi pentru a le dezinstala înainte să se familiarizeze cu iconițele lor.

sterge textul iconitelor/shortcut-urilor windows desktop

Dacă dintre cele trei exemple de mai sus credeți că ultima variantă este cea mai elegantă, atunci continuați să citiți fiindcă vă voi arăta cum puteți șterge atât textul cât și săgeata shortcut-urilor de pe Desktop; asta doar așa, fiindcă ne place ca spațiul de lucru să arate mai bine decât cel al lui Steve Ballmer.

Cum ștergem textul Shortcut-urilor de pe spațiul de lucru:

Alt+255Pentru a șterge textul Shortcut-urilor, facem click-dreapta pe acestea, selectăm Rename, ținem apăsată tasta Alt și între timp tastăm numărul 255 apoi apăsăm Enter.

Numele va rămâne gol deoarece caracterul special activat prin combinația de taste Alt+255 este alb complet și în acest mod păcălim Windows-ul, care, nu ne-ar permite să nu dăm niciun nume Shortcut-ului.

Cum ștergem săgeata din colțul stâng-inferior al Shortcut-urilor:

Dacă ascunderea textului s-a rezolvat printr-o simplă combinație de taste, pentru ștergerea săgeții plasate deasupra iconiței Shortcut-ului, în colțul stâng-inferior al acesteia, va trebui să apelăm la Registry Editor.

Așadar, deschidem Registry Editor și în:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorer

vom crea Key-ul Shell Icons:

Explorer new key

iar în acesta, un String Value:

new string value

cu următoarele caracteristici:

 • Nume: 29
 • Valoare: %SystemRoot%System32shell32.dll,50

Sau, dacă preferați o metodă mai simplă, descărcați de aici fișierul de registru ce va realiza automat toate modificările necesare ștergerii săgeții de pe Shortcut-uri, și executați-l!

Pentru ca săgeata să dispară este suficient să facem un Log off.

39 Comentarii

 1. La multi ani Cristian și tuturor celor care vizitează acest blog minunat. Sa aveți un an nou asa cum vi l-ați dori, plin de succese și de bucurii.

   1. Aceiași eroare am primit-o și eu. Dar mi-a trecut prin cap sa șterg acel key creata anterior și totul a revenit la normal. Tot windows 7 am și eu ma întreb de ce nu vrea la noi sa funcționeze?

   2. Pentru cei care ați încercat trucul cu ascunderea săgeții de la shortcut-uri și după Log off ați fost întâmpinați de niște pătrățele negre în loc de săgeți încercați Ultimate Windows Tweaker >> Additional Tweaks >> Remove arrows from Shortcut Icons

 2. Problema e la redenumire!In cazul in care avem doua scurtaturi pe desktop ne da eroare ca avem doua fisiere cu aceeasi denumire/extensie.Solutii?

  1. Dacă primiți o eroare cum ca ar fi doua fișiere cu același nume soluția este sa apăsați acele taste(Alt+255) o data pentru primul shortcut, de doua ori pentru al doilea și tot asa pentru restul shortcut-urilor. este normal pentru SO sa nu poată exista 2 fișiere cu aceeași extensie și același nume.

 3. …previziunile mele o sa se adevereasca vreodata …Cristi ,site-ul tau este cel mai valoros dintre tot ce este in limba romana …Un An mai BUN ! …tie si la toti vizitatorii …inclusiv mie care deja am petrecut Revelionul cu Samooa si Noua Zeelanda :)))))

 4. asa am patit si eu am dat logoff mi-au disparut sagetile de pe shortkat si dupa o vreme cand am aprins calculatorul toate programele erau cu negru a trebuit sa sterg din registri ar fi fost frumos sa le fi scos nici mie nu imi plac asta e daca sti din ce cauza sa imi zici ms mult ai un site frumos!ceao

 5. din pacate nu functioneaza kiar bine :(
  la mai mult de 2 Shortcuri nu pot pune ..skrie ca e imposibil sa pun la mai multe shorturi , acelasi nume (( ..

 6. Oameni buni înainte de a posta o întrebare în rubrica de comentarii încercați sa citiți și comentariile dinainte ,poate și altcineva s-a confruntat cu aceiași problema și poate a primit și răspuns.

 7. Sorry , la mine nu merege nici cu stersul numelui , nici cu stersul sagetii si nu sunt cu pluta in ceea ce priveste calculatorul ci ma descurc foarte bine .

 8. Daca nu puteti schimba textul iconurilor mai mult de 2-3 icon-uri, folositi combinatia Alt+255 de mai multe ori, testat si merge ;)
  Ex: Alt+255 Alt+255 si tot asa…

 9. Am incercat si eu sa folosesc combinatia alt+255 de mai multe ori dar imi apare un patratel sau litera Î . Un pic de ajutor va rog :d

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.