Quantum – client torrente cu browser integrat

Rețelele P2P sunt foarte apreciate în rândul utilizatorilor, schimbul de fișiere făcându-se foarte simplu, fără restricții ale dimensiunilor, oferind viteze superioare de download, bineînțeles, în funcție de lățimea de bandă oferită de ISP. Alături de clienții torrente tradiționali, uTorrent, BitTorrent, Deluge, BitComet, etc, un concurent remarcabil este Quantum, similar celor de mai sus, însă mai simplu de configurat.

1-Quantum-interfata-download

Quantum are integrat un mini-browser special conceput pentru căutare de conținut pe Internet, în funcție de preferințe: filme, muzică, aplicații, jocuri, etc. Clientul nu diferă mult față de ceilalți clienți, însă este mai blând cu resursele sistemului.

Interfața Quantum, după părerea nea, este ceva mai elegantă față de altele, oferind în general, aproximativ aceleași opțiuni de descărcare și manipulare a torrentelor. Astfel, se pot adăuga la download torrente prin intermediul unei adrese URL, din conținutul clipboard, cât și crearea de noi torrente din fișiere sau foldere.

2-Quantum-adaugare-torrent-url

Configurarea clientului Quantum se poate face manual sau cu ajutorul unui asistent tip wizard, ce oferă opțiuni atât pentru un utilizator începător, dar și pentru unul avansat. Parcurgerea tuturor pașilor, de la posibilitatea testării portului ales, până la locațiile de stocare a fișierelor TORRENT și a conținutului, va avea ca efect o funcționare în parametri optimi ai clientului. Aceeași funcție o găsim și la uTorrent, anume Setup Guide, însă fără opțiuni particulare care să vină în ajutorul utilizatorului începător.

3-Quantum-wizard

Configurarea manuală presupune o cunoaștere mai profundă a caracteristicilor rețelelor P2P, raportul upload/download, limitare de viteză, de torrente active, etc, în general, acestea fiind similare cu a celorlați clienți torrente. Setarea necorespunzătoare a acestor parametri, nu numai că duce la o funcționarea defectuoasă, mai mult, poate „îngenunchea” calculatorul!

De asemenea, dacă nu vă place stilul interfeței Quantum, aveți posibilitatea de a reveni la cea clasică, tabulară. Pentru securizarea clientului Quantum puteți seta o parolă, ferindu-i astfel conținutul de ochi curioși.

4-Quantum-securizare-parola

Quantum abundă în opțiuni avansate de configurare destinate strict cunoscătorilor, însă cele oferite de asistentul de configurare sunt optime pentru un începător. Nu vă recomand a modifica anumite setări predefinite, decât în cunoștință de cauză, altfel riscați să destabilizați clientul și, implicit, toată conexiunea P2P. În încheiere, vă urez „Happy Seeding!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.