Program de compresie a imaginilor PNG pentru optimizare web și economie de spațiu: PNGoo

Cei care dețin un blog, cu siguranță știu despre ce este vorba. Mai exact, imaginile, capturile postate, inițial au dimensiuni destul de mari, iar pentru a le optimiza pentru încărcare pe web, necesită comprimarea lor. Sunt destule aplicații care pot face așa ceva, însă condiția principală este ca imaginile să nu își piardă procente din calitate. În termeni de specialitate, pierderea calității se numește „lossy”, iar fără pierdere, „losslessly”. PNGoo, un program portabil, poate face toate acestea „losslessly”, păstrând transparența inițială.

1-PNGoo-interfata-principala

Utilizarea programului nu este destinată strict optimizării imaginilor postate pe web, ci poate fi folosit și pentru a economisi spațiu pe hard disk și poate fi de un real folos oricărui tip de utilizator, fiind deosebit de simplu de utilizat.

În trecut, atât eu cât și Cristian am prezentat asemenea programe, precum JPEGMini (online) sau File Optimizer, însă cred că PNGoo este superior, realizând o compresie de aproximativ 70% fără pierderea calității. Optimizarea imaginilor se poate face în pachet sau individual, încărcarea lor făcându-se cu ajutorul butonului Add Files sau, simplu prin drag&drop.

Stabiliți locația de salvare a imaginilor comprimate, având posibilitatea de a le înlocui pe cele originale, direct, bifând una din opțiunile Output. Opțiunea Color Settings vă oferă posibilitatea reducerii drastice a dimensiunii prin eliminarea unui anumit număr de culori.

2-PNGoo-reducere-culori

După stabilirea tuturor parametrilor, un click pe Go! va începe procesul de comprimare. Timpul de executare va depinde în mare parte de cantitatea de imagini încărcate, dar și de parametri aleși.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.