Blochează procesele suspecte ale Windows-ului

Funcționarea sistemului de operare în parametri optimi este asigurată de rularea diverselor procese proprii acestuia. Pe lângă acestea, având ca suport sistemul de operare, mai rulează procesele diferitelor programe instalate în calculator de utilizator.

În cazul în care observați că un proces suspect rulează pe sistemul de operare, bineînțeles, veți dori să-l eliminați cu ajutorul utilitarului Task Manager, End Process. Însă acest lucru este valabil până la prima repornire a sistemului, după care respectivul proces își va relua activitatea.

Dacă sunteți sigur că blocarea acelui proces nu va influența în mod negativ funcționarea sistemului de operare, sau a unui program instalat, atunci, soluția cea mai viabilă poate veni de la Process Blocker, un program ce poate fi descarcat gratuit pentru a fi utilizat în toate versiunile sistemului de operare Windows Actuale.

blocheaza procesele suspecte din windows

În interfața programului bifați căsuța Block the following applications, apoi cu ajutorul butonului Add adăugați programele pe care doriți să le blocați. Opțional, puteți bifa opțiunea CRC (Cyclic Redundancy Check).

blocare proces suspect

Aplicați acțiunea, Apply, apoi OK. Dacă vă răzgândiți asupra unui proces blocat, deschideți Process Blocker, selectați respectivul proces, apoi eliminați-l din listă, Remove.

Nu vă recomand blocarea unor procese necunoscute, sau ale sistemului de operare. Chiar dacă un proces vi se pare suspect, mai întâi vă puteți documenta pe Internet asupra sa, apoi luați decizia corectă.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.