Cel mai bun Firewall gratuit pentru Windows 7, Vista si XP de 32 si 64 biti…

Încercând să vă ajut să găsiți cel mai bun Firewall gratuit pentru Windows 7, Vista și XP, de 32 și respectiv, de 64 biți, astăzi am să vă prezint COMODO Firewall; fără nici un fel de îndoială, unul din titanii incontestabili ai momentului la categoria “software de securitate”.

Firewall gratuit pentru Windows 7, Vista si XP de 32 si 64 biti

COMODO Firewall este una dintre soluțiile de protecție de tip Firewall demne să înlocuiască produsul Windows Firewall (Creat de Microsoft și instalat implicit în sistemele de operare Windows). Mai pe ințelesul tuturor, COMODO Firewall este un program ce ne permite să asigurăm sistemul împotriva atacurilor provenite din Internet sau chiar din rețeaua la care suntem conectați.

Cu ajutorul său putem menține sub control comunicațiile cu exteriorul a tuturor aplicațiilor din calculator, monitoriza în timp real traficul conexiunilor active pentru a detecta posibile abuzuri, etc.

Sarcini COMODO Firewall

Una dintre caracteristicile programului firewall este COMODO SecureDNS, o funcție a COMODO Firewall care modifică DNS-urile furnizate de providerul nostru cu cele ale companiei COMODO. Putem opta pentru utilizarea acestor DNS-uri în cazul în care dorim blocarea automată a accesului spre site-urile cunoscute ca fiind atacante, de către COMODO Firewall. Aceasta poate fi folosită cu browser-ul propriu COMODO Dragon.

Comodo secureDNS

După instalarea sa, COMODO Firewall ne va avertiza prin intermediul unui mesaj afișat în colțul drept-inferior al desktop-ului, încercările de stabilire a conexiunilor cu exteriorul a fiecărei aplicații și/sau proces în parte. Înainte ca o conexiune să fie permisă ori respinsă ni se va cere realizarea acțiunii pertinente. Din acest motiv țin să vă amintesc faptul că e important să fiți atenți la alegerea făcută, pentru a nu bloca accesul la Internet acelor aplicații care nu pot fi utilizate în lipsa unei conexiuni (ex: Internet Explorer, Yahoo! Messenger, ș.a.m.d.).

Alerte COMODO Firewall

Da, am întalnit cazuri în care anumiți clienți se plângeau că din senin, calculatorul a rămas fără acces la Internet. Investigând registrul Firewall-ului am descoperit că accesul aplicațiilor la Internet a fost negat de către propriul utilizator și în consecință, conținutul Web nu putea fi accesat.

Am dat acest exemplu deoarece, dacă după instalarea Firewall-ului experimentați o problemă asemănătoare, înainte de a începe să vă faceti griji, verificați lista aplicațiilor blocate de către acesta.

Pe lângă asta, pentru a nu fi nevoiți să permiteți zi de zi accesul la Internet al aplicațiilor pricipale, înainte de a face click pe butonul Allow pentru a permite realizarea conexiunii, nu debifați caseta “Remember my answer“.

Bineînțeles că în cazul în care doriți ca o anumită aplicație să aibă acces temporar la Internet (ex: pentru a se actualiza), înainte de apăsarea butonului Allow, contrar cazului prezentat mai sus, debifați caseta ”Remember my answer“.

Una dintre caracteristicile cele mai interesante și totodată utile, este Sandbox. Acest lucru vă vă permite să rulați în condiții de siguranță toate programele într-un mediu sigur, care nu vine în contact cu sistemul de operare, foarte util pentru analiza comportamentului unor programe noi sau suspecte.

COMODO Firewall-Sandbox

Pentru a rezuma lucrurile, Comodo Firewall este unul dintre cele mai puternice scuturi de apărare pe care le puteți adăuga sistemului de operare, cu siguranță un plus recomandat oricărui utilizator, începător sau experimentat.

După cum spuneam la începutul articolului, COMODO Firewall este compatibil cu Windows 8, 7, Vista si XP și dispune de versiuni pentru platforme de 32 și 64 biți.

 Download COMODO Firewall

3 Comentarii

  1. Intradevar, cei de la Comodo, au un firewall foarte bun. Eu folosesc si antivirusul tot de la acestia, iar combinatia este foarte buna.

  2. Salut am facut greseala sa ma grabesc si din neatentie am blocat accesul la Internet explorer, Yahoo Messenger, System Restore, e.t.c. Cum al pot restabili? Multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.