Controlează prin gesturi anumite playere media (iTunes, Spotify, Winamp, Windows Media Player)

Te-ai visat vreodată posesorul unor puteri magice prin care să poți controla calculatorul? Da, există în ziua de azi tehnologii costisitoare care permit acest lucru, însă deocamdată, fiind în stadiul de experimente , nu sunt accesibile publicului. Flutter, un program gratuit, vă poate oferii o oarecare satisfacție asemănătoare, oferindu-vă posibilitatea controlării anumitor aplicații media prin gesturi executate cu mâna în fața camerei web.

Flutter - control playere gesturi

Instalarea programului începe prin stabilirea anumitor gesturi executate cu mâna în fața camerei web a calculatorului sau laptopului. Stabilirea gesturilor este foarte simplă, fiind sugerată de asistentul de configurare (wizard), iar dacă aveți instalat browser-ul Google Chrome, se va instala o extensie ce vă permite controlarea vizionării conținutului video de pe portalurile YouTube, Pandora, Grooveshark și Netflix.

Dintre aplicațiile suportate menționez iTunes, Spotify, Winamp, Windows Media Player.

Flutter - tutorial gesturi

După instalare veți găsi programul în zona de notificare, loc unde aveți posibilitatea de a stabili aplicația preferată pentru a o controla, sau lăsați programul să o detecteze automat atunci când o veți deschide. Opțiunea Preferred App este valabilă și pentru YouTube, Pandora, Grooveshark și Netflix.

Flutter tutorial systray

Flutter răspunde destul de bine la comenzi, chiar la executarea gesturilor de la o distanță de câțiva metri, depinzând de rezoluția camerei instalate. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, am reușit să controlez VLC Media Player prin gesturi, fiind similar unei telecomenzi, fără a interacționa cu mouse-ul sau tastatura.

Flutter - control gesturi

Pentru a vă edifica asupra posibilităților programului Flutter vă invit să vizionați scurtul videoclip de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=098wGRRCnOU

Nu știu cum va reacționa Flutter pe timp de noapte, fără lumina aprinsă în cameră. Totuși, cred că este nevoie de o sursă luminoasă pentru a distinge gesturile executate. Oricum, vă aștept la rubrica de comentarii cu experiența avută cu acest program. Flutter poate fi rulat în Windows 7/8/8.1

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.