PDF Converter Elite 4: unul dintre cele mai complete programe de convertit documente PDF ale momentului (Review + Concurs)

Lucrez destul de rar cu documente PDF, adică de cel mult 3-4 ori pe lună, iar de cele mai multe ori cu formulare pe care trebuie să le completez sau rectific. La vizoare PDF am renunțat încă din momentul în care Internet Browserele au început să ofere posibilitatea citirii documentelor de acest tip, iar conversiile le făceam până nu demult apelând la soluții cloud de încredere.

În urmă cu câteva săptămâni, cei de la PDFConverter.com mi-au propus să descarc și testez PDF Converter Elite 4, un soft care permite generarea, conversia și editarea documentelor PDF native sau obținute prin scanare.

PDF Converter Elite 4

PDF Converter Elite 4 este un soft shareware, adică un program comercial ce poate fi utilizat gratuit o perioadă de timp limitată, perioadă la finalizarea căreia va trebui achiziționată o licență și activat pentru a putea fi folosit în continuare.

Instalarea

După cum era de așteptat din partea unui software comercial, instalarea decurge fără surprize neplăcute, în sensul că nu „recomandă” instalarea altor aplicații sau a unor toobar-uri, care se rezumă la acceptarea acordului de licență și selectarea locației în care va fi instalat.

Interfața

Interfața programului PDF Converter Elite 4 este una extrem de îngrijită, elegantă și concepută astfel încât să fie și deosebit de intuitivă. Aceasta este divizată în cinci secțiuni:

 1. Meniuri (poziționate în partea superioară a programului).
 2. Instrumente (aflate sub meniuri și deasupra vizorului și panoului de navigare).
 3. Spațiul de lucru (panoul în care pot fi vizualizate și editate documentele PDF).
 4. Bara de navigare (găzduiește butoanele de derulare a documentului, lupa, șamd).
 5. Panoul de navigare în cadrul documentului (extensibil și vizibil doar atunci când un document a fost încărcat în spațiul de lucru).

PDF Converter Elite 4 - interfata

Dacă o imagine face cât o mie de cuvinte, o animație trebuie să fie echivalentul a cel puțin 5000, prin urmare am înregistrat meniurile programului PDF Converter Elite 4 pentru a vă prezenta rapid principalele instrumente găzduite de acestea.

PDF Converter Elite 4 - Meniuri

După trecerea în revistă a interfeței programului, de care sper că v-ați convins deja că este una dintre cele mai bine puse la punct, dintre toate cele văzute în aplicațiile de acest gen, haideți să trecem la caracteristicile și instrumentele pe care PDF Converter Elite 4 le pune la dispoziția noastră.

Instrumente

În primul rând vreau să vă vorbesc despre imprimanta virtuală, cea la care vom apela de fiecare dată când vom dori să generăm, dintr-un navigator web sau din orice alt program instalat în calculator, un document PDF.

imprimanda virtuala pdf converter

Pe durata instalării programului, acesta va instala și configura în calculator o imprimantă virtuală având numele PDF Converter Elite 4.0 Printer. Generarea de documente PDF prin intermediul acesteia se face din funcția de printare a programului ce afișează documentul sau imaginea pe care dorim să o convertim în PDF, apoi selectând imprimanta virtuală.

Vom fi întrebați unde dorim să fie salvat documentul generat, dar și dacă dorim ca acesta să fie deschis după creare în PDF Converter Elite 4.

Convertorul de documente

PDF Converter Elite 4 permite conversia documentelor PDF în documente Word sau OpenOffice, fișiere Publisher, HTML sau Text, în imagini (JPG, BMP, GIF, PNG sau TIFF), prezentări PowerPoint sau foi de calcul  Excel, însă pentru a fi posibilă conversia în formatele proprietare ale programelor incluse în suitele Office, va trebui ca fiecare dintre acestea să fie instalate în PC.

conversia documentelor pdf in documente word

Convertorul de documente poate efectua și conversii în lot spre diverse tipuri de fișiere, operație pe care o putem efectua dând click pe butonul Batch, selectând formatul final în care dorim să fie salvate documentele rezultate de pe urma conversiei, precum și locația acestora.

conversia in lot a documentelor PDF

Apropo de conversia în lot, un pas pe care al cărui rol nu am reușit să-l înțeleg în totalitate este cel în care ți se cere introducerea unui cod captcha înainte de pornirea conversiei. Presupun că în acest mod dezvoltatorul programului a dorit să te forțeze să-i acorzi deosebită atenție procesului de conversie, dar de ce și-ar dori asta? Până la urmă vorbim de un program destinat utilizatorilor din zona business, familiarizați cu importanța fiecărui document cu care lucrează. În fine…

Revenind la conversie, criteriile în funcție de care este efectuată aceasta pot fi particularizate din View » Conversion Options.

 

Tot din cadrul meniului View veți putea accesa și opțiunile de particularizare a generatorului de documente PDF, loc din care veți putea introduce titlul, autorul, subiectul și cuvintele cheie ale documentului ce va fi creat cu PDF Converter Elite 4, proteja documentul cu o parolă, alege tipul de conversie dorit, culorile și fonturile ce vor fi folosite la crearea documentelor, păstrarea bookmark-urilor și a link-urilor, etc.

Optiuni generare documente PDF

Fiindcă tot vorbim de conversie și deoarece capabilitățile de conversie ale programului mă interesează pe mine în mod special, trebuie să recunosc faptul că sunt oarecum dezamăgit de felul în care este efectuată conversia documentelor prin utilizarea tehnologiei OCR.

Chiar dacă identifică foarte rapid și incredibil de corect texte în limba engleză, programul întâmpină probleme la conversie folosind tehnologia OCR. Având în vedere că încă n-am găsit un program care să efectueze ireproșabil conversii pe baza OCR, nu știu dacă i-am descoperit programului singurul punct negativ, dar sunt convins că se putea și mai bine, chiar mult mai bine.

conversie OCR

Acestea fiind spuse, PDF Converter Elite 4 este în opinia noastră un program foarte bun pentru conversia, generarea și modificarea documentelor PDF, dar fără îndoială este loc de mai bine. Dacă aș lucra într-un mediu în care aș avea de-a face des cu documente PDF, sunt sigur că l-aș prefera în momentul de față înaintea oricărei alte alternative, prim urmare îl recomand în special celor care îl vor folosi la birou.

E bun și acasă dacă este justificat să investiți în el 99,95$, dar insist pe faptul că e un soft „de cursă lungă”, unul pe care te poți bizui, suficient de rapid și nepretențios din punct de vedere al resurselor calculatorului, astfel în cât eu, unul, cel mai bine îl văd instalat pe desktop-ul sau laptopul de la serviciu.

Cum puteți obține gratuit o licență pentru PDF Converter Elite 4

Vom alege dintre dumneavoastră, împreună cu cei de la PDFConverter, 3 norocoși pentru a le oferi cadou câte o licență pe viața, nelimitată, pentru PDF Converter Elite 4. Vom alege cele mai bune 3 răspunsuri pe care le vom primi la următoarele întrebări:

 • În review am spus că nu înțeleg scopul unei caracteristici a programului. Despre ce caracteristică vorbeam?
 • De ce aveți nevoie de PDF Converter Elite 4?

Puteți trimite răspunsurile sub forma unui comentariu la review până Joi, 13 august 2015, inclusiv. Succes!

Update 14.08.2015: Licențele au fost trimise prin email celor ale căror răspunsuri au fost selectate. Vă mulțumim pentru participare și vă așteptăm la următorul giveaway.

10 Comentarii

 1. Vorbeai despre introducerea unui cod captcha înainte de pornirea conversiei.
  In viata de elev, in cautarea de surse de informati pentru proiecte, ma intalnesc des cu formatul pdf si acest program cred ca mi-ar usura munca.

 2. 1 – Te-ai referit la introducerea unui cod captcha înainte de pornirea conversiei in lot ;
  2 – Am fata studenta si cred ca i-as face o mare surpriza cu acest program (lucreaza foarte mult cu tot felul de documente ).
  O zi buna tuturor !

 3. 1 Introducerea unui cod captcha înainte de pornirea conversiei
  2 Lucrez des cu fisiere PDF,mi ar fi util acest program
  Bafta tuturor

 4. Nu intelegeai de ce a ales dezvoltatorul sa ceara utilizatorului introducerea unui cod Captcha la fiecare conversie.
  Cum majoritatea documentelor se afla pe net in format pdf, mi-ar fi util programul pentru editarea lor.
  Keep up the good work!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.