Cum adăugăm programele preferate in meniul contextual pentru o accesare cat mai rapida

Folosim meniul contextual foarte des pentru diferite operații în Windows. Oare nu am putea adăuga în el și programele noastre preferate pentru a le accesa foarte repede?! Sunt mai multe soluții pentru a face asta. Eu am ales să va prezint DeskIntegrator,un mic progrămel portabil care ne va  adăuga scurtăturile în meniul contextual. Funcționează pe Windows 7 și 8, acestea fiind singurele sisteme de operare pe care l-am încercat.

1-deskintegratorgif
Programul trebuie rulat cu drepuri de administrator (click dreapta pe el și Run as administrator) pentru a putea aplica modificările meniului contextual. Are o interfață foarte simplă cu 3 taburi. În primul tab putem adăuga aplicații, în al doilea putem șterge aplicații și al treilea ne oferă câteva informații despre el.

Pentru a adăuga propriu-zis un program, în Add/Modify completăm primul câmp cu numele programului, la Path dăm browse […] (apăsând pe cele trei punctulețe) prin computer după executabilul programului. Din păcate DeskIntegrator nu știe să extragă iconița din executabilul programului așa că dacă avem vreo iconiță prin pc putem da browse […] după ea din câmpul Icon sau putem sa lăsăm fără și la click dreapta nu se va afișa decât numele programului fără iconiță.
De asemena putem alege de la Position în ce zonă a meniului contextual să fie afișată scurtătura. După ce am făcut toate astea nu ne mai rămânde decât să apăsăm pe butonul Add/Modify.

2-contextmenu
Download DeskIntegrator

6 Comentarii

  1. Tu ce program folosești pentru a curăța meniul contextual de item-urile de care nu mai ai nevoie. O spun deoarece văd că la tine e foarte curat și eu tocmai plănuiam să-l revizuiesc pe al meu… S-a cam încărcat…

      1. Foarte bine! Aștept. Apropo, învață-te să tai articolul după următorul paragraf de după prima imagine. În Live Writer îl găsești sub numele „Schindare mesaj”, sau ceva de genul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.