Cum se cloneaza / schimba adresa MAC

Firmele mici care oferă abonaților săi acces la Internet diferențiază un client de altul prin intermediul adresei MAC a calculatorului. Tot în acest mod, mențin sub control toate calculatoarele ce au acces la rețea. Uneori însă, se întâmplă ca unul dintre abonați să necesite conectarea unui alt calculator la rețea (laptopul unui prieten, de exemplu), decât cel personal și atunci, abonatul în cauză se vede nevoit să cloneze adresa MAC a calculatorului său pe calculatorul musafir.

Chiar dacă cea mai simplă metodă de clonare a adresei MAC constă în utilizarea unei aplicații precum Technitium MAC Address Changer, astăzi am să-ți explic cum poți modifica manual adresa MAC a unei plăci de rețea.

Cum se clonează / schimbă adresa MAC

Pentru a clona / schimba adresa MAC a calculatoruluiclick-dreapta pe iconița conexiunii poziționată în capătul drept al Taskbar-ului, și alege Open Network and Sharing Center:

Open Network and Sharing Center

În fereastra care se va deschide, fă click pe Change adapter settings:


Change adapter settings

În următoarea fereastră, faci click-dreapta pe conexiunea a cărei adresă MAC dorești să o modifici apoi, click pe Properties:

Click-dreapta » Properties

Click pe butonul Configure:

Configure

Modificarea manuală a adresei MAC în Windows 7

Click pe AdvancedNetwork Address:

Network Address » Value

În caseta Value, scrie fără puctele despărțitoare noua adresă MAC apoi fă click pe OK. Începând de acum, calculatorul va fi detectat în rețea ca și cum ar fi cel de la care ai luat adresa MAC.

Modificarea manuală a adresei MAC în Windows 8

Click pe Advanced » Locally Administered Address:

Locally Administered Address » Value

În caseta Value scrie noua adresă MAC fără punctele despărțitoare apoi apasă butonul OK.

Notă: Pentru a afla adresa MAC a calculatorului gazdă, citește articolul Cum aflu adresa MAC a calculatorului.

3 Comentarii

  1. Tu probabil ca n-ai nici cea mai mica idee ce e aia adresa MAC. Eventual stii ca e adreasa placii de retea. Si cam atat. Cum sa pui litere ca „R” , „S” si „T” in adresa MAC? Te faci de ras. Zau! Mai citeste.

    1. Uite de asta îmi place să gândesc înainte de a deschide gura, ceea ce pentru tine pare că nu e valabil. Te-ai gândit vreodată că am ales această structură tocmai pentru a evita scrierea unei adrese MAC valide ?!? Ține cont că imaginile sunt ilustrative apoi, trage aer în piept, bea o gură de apă rece și, dacă mai ai ceva de „obiectat”, încearcă să spui ceva inteligent. De hateri e sătul Internetul….

      1. Am mai intrebat odata si nu stiu daca a ajuns intrebarea mea sau nu…deci revin…am facut cele spuse de tine in articolul asta, am clonat adresa de pe desktop pe leptop, acum imi merge netu si pe leptop insa nu merg amandoua odata, daca sunt conectat la internet de le deskop si vreau in acelas timp sa intru si pe leptop ma deconecteaza de pe deskop, si invers..nu pot sta pe ambele simultan Am pus si DNS.ul manual si am dat ultima valoare diferita la Preferred si Alternate ( 1 si 4 ), am facut asta la ambele PC.uri si tot degeaba, aceeasi problema. Pot face ceva in privinta asta? Am internet de la rds si sunt conectat prin LAN nu prin PPPoE.

        Multumesc aniticipat pt ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.