Cum poti accelera oprirea calculatorului

Am ales sa-ti vorbesc astazi despre cum poti accelera oprirea calculatorului, deoarece zilele trecute ne-am concentrat suficient, zic eu, pe micsorarea timpilor de pornire a sistemului. Asadar, „pe ca baietii, ca se filmeaza!”:

cum poti accelera oprirea calculatorului

Pentru a micsora timpul de care sistemul Windows are nevoie pentru a se opri, vom apela la Registry Editor pentru a modifica, bineinteles ajutati de el, valorile registrului WaitToKillService Timeout, la care ajungem daca urmam ruta:

HKEY_LOCAL_MACHINE » SYSTEM » CurrentControlSet » Control

Ajunsi aici, in panoul din dreapta, facem dublu-click pe WaitToKillService Timeout si in caseta Value data substituim valoarea existenta cu 2000. Facem click pe OK si repornim sistemul.

Incepand de acum, calculatorul se va opri simtitor mai rapid decat o facea pana acum.

Ce am facut de fapt prin modificarea acestei valori ?!?

Prin modificarea acestei valori, am modificat intervalul de timp in care sistemul de operare asteapta ca serviciile active sa se opreasca. In acest fel, incepand de acum, daca unul dintre serviciile active nu se opresc in maxim 2000 milisecunde (doua secunde) ceea ce nu prea este normal (un serviciu care functioneaza corect nu trebuie sa aiba nevoie de o vesnicie pentru a se opri), sistemul de operare le va opri fortat.

Putem, prin modificarea acestei valori, face rau sistemului de operare ?!?

Nu. Categoric nu ! Eu modific aceasta valoare imediat dupa instalarea Windows-ului si niciodata nu am avut niciun fel de probleme. Va recomand in schimb sa NU folositi o valoare mai mica de 2000.

14 Comentarii

    1. Risti sa „omori” procese si inainte sa se inchida corect. De obicei, rezultatele sunt cam aceleasi pe care le-ai obtine daca in loc sa opresti calculatorul normal, l-ai scoate din priza (i-ai deconecta bateria, in cazul unui laptop).

  1. Am urmat calea indicata u regedit -HKEY_LOCAL_MACHINE » SYSTEM » CurrentControlSet » Control dar nu apare  WaitToKillService Timeout  , de ce ?am Watchdog , Windows , WMI , WOW Si atat la litera W  

  2. Revin ( Rimogard )
    Am uitat sa spun ca am un calculatoe Packard Bell cu Windows XP pack 3  instalat , versiunea 2002
    am urmat calea indicata si asa cum am spus nu apare   WaitToKillService Timeout . Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.