Cum poți schimba aparența ferestrelor în Windows

Despre cum poți schimba aparența ferestrelor în Windows ți-am mai vorbit, e adevărat, însă astăzi ne vom centra atenția asupra unui program gratuit care ne va permite nu doar să modificăm diverși parametri ai temelor Aero din Windows Vista și/sau Windows 7 ci și să vedem rezultatele instantaneu, fără a fi nevoiți să repornim nici calculatorul, nici Desktop Window Manager (în continuare DWM).

1-culorile_ferestrelor_windows_aerotunerDacă petreci multe ore în fața calculatorului presupun că ai făcut cam tot ce ți-a stat în putință pentru a personaliza nu doar comportamentul sistemului de operare Windows ci și aparenta sa; dar poți sta liniștit, nu suntem singurii. Ba mai mult de atât, s-a dovedit în nenumărate rânduri că persoanele care lucrează într-un mediu plăcut sunt mult mai creative și mai productive decăt cele aflate de cealaltă parte a baricadei.

Și sunt sigur că AeroTuner, protagonistul acestui articol, a fost creat de o persoană care m-ar aproba dacă ar citi rândurile de mai sus; îți voi explica în continuare de ce sunt atât de convins că nu bat câmpii.

02-cum_poti_schimba_culoarea_ferestrelor_windows_aeortunerAeroTuner permite ajustarea culorilor ferestrelor Windows, a transparenței și a luminozității acestora. În plus, prin funcția „Aero Stripes„, acesta ne permite atenuarea sau intensificarea liniilor transversale ce caracterizează temele Aero.

Chiar dacă aceste funcții ne oferă o infinitate de posibilități de personalizare a ferestrelor, există situații în care programul nu ne va putea fi de ajutor pentru a obține rezultatul dorit de noi; și ce facem într-un astfel de caz pentru a readuce proprietățile DWM-ului la starea avută înainte de utilizarea aplicației ?!? Un click pe butonul „Restore„; nimic mai mult!

După cum vedeți, AeroTuner poate fi candidatul ideal pentru a rivaliza cu DWMColorMod și asta mă face să cred că nu am pierdut timpul degeaba vorbindu-vă despre el.

Download AeroTuner

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.