Teme pentru Windows XP și Windows 7: Neon Skin Pack

Personalizarea unui sistem de operare prin instalarea unui skin pack, înseamnă mai mult decât aplicarea unei simple teme și schimbarea fundalului desktop, etc. Un skin pack va schimba complet interfață Windows și nu numai. Astfel, va fi înlocuit ecranul de boot, chiar și mesajul de bun-venit, Welcome!, al sistemului de operare.

Neon Skin Pack

Neon Skin Pack vă oferă o cosmetizare elegantă și stilată a interfeței Windows 7, inspirată de o temă stil neon. După instalarea completă este necesară repornirea sistemului pentru înlocuirea fișierelor de sistem și a altor componente. Neon Skin Pack va schimba multe aspecte vizuale ale sistemului de operare, inclusiv taskbar-ul, imaginea de fundal, iconițe, cursorul mouse, plus diverse efecte la accesarea unor programe.
Continuarea Teme pentru Windows XP și Windows 7: Neon Skin Pack

Efecte speciale pentru Windows

Despre personalizarea unui sistemului de operare în general și în special a sistemului de operare Windows, se pot scrie tone de articole. Totul depinde de gustul fiecăruia, de performanța calculatorului, de posibilități. Aplicarea unei teme, a unui skin-pack schimbă aspectul interfeței, însă aplicarea de efecte ferestrelor deschise este copleșitoare.

Nimi Visuals este un mic program gratuit, portabil, care cu toate că are doar 260 KB ca mărime, este capabil de niște efecte surprinzătoare. După rularea sa, îl veți găsi în zona de notificare, loc de unde puteți accesa opțiunile de aplicare a efectelor.

Efecte speciale pentru Windows

Opțiunile de aplicare a efectelor sunt împărțite în trei categorii:

  • Windows focus – efectele aplicate ferestrei din prim-plan (4 efecte)
  • Windows move&resize – efectele aplicate la mutarea și redimensionarea ferestrei
  • Windows minimize, restore, close&create – efecte aplicate la manipularea ferestrelor

Desigur, veți spune că și Linux are asemenea efecte prin Compiz Fusion, sau programul Stardock WindowFX pentru Windows face aproximativ același lucru. Da, dar spre deosebire de Stardock WindowFX care este comercial, Nimi Visuals este gratuit.
Continuarea Efecte speciale pentru Windows

Placebo și Drop, două teme elegante pentru Windows 7

Personalizarea sistemului de operare ocupă un loc destul de important în activitatea unor utilizatori de calculator. Aspectul intefeței sistemului contează foarte mult, fiecare dorindu-și culorile, iconițele preferate. Sunt multe posibilități de a personaliza un sistem de operare, mai ales Windows 7. În această postare vă propun testarea a două teme elegante pentru Windows 7.

Fiind vorba de teme terțe, neoficiale, înainte de toate va trebui să aplicați un patch, având astfel posibilitatea de a instala orice temă doriți. După instalarea acestuia, va trebui să restartați sistemul, pentru ca înlocuirea fișierelor să aibă efect. Respectivul program, Universal Theme Patcher, îl puteți descărca de aici » 32bit și 64bit.

Tema Drop pentru Windows 7

Tema Drop

După descărcarea temei și dezarhivarea sa, va trebui să copiați conținutul celor două subfoldere din folderul Theme, în locația C: » Windows » Resources » Themes. În continuare, dați dublu-click pe un fișier .theme.
Continuarea Placebo și Drop, două teme elegante pentru Windows 7

Teme Windows 7 pentru Valentine’s Day

Am o veste bună pentru îndrăgostiți! Microsoft a lansat câteva teme Windows 7 pentru Valentine’s Day a căror principale noutăți sunt… Ce altceva ar putea fi decât wallpaperele ?!?

Teme Windows 7 pentru Valentine's Day

După cum ne-a obișnuit deja, Microsoft ne prezintă entuziasmat „o adunătură” de wallpapere, le include în câteva pachete pe care le numește „teme” și ni le prezintă ca pe ceva extraordinar…
Continuarea Teme Windows 7 pentru Valentine’s Day

Tema Android 4.0 ICS (Ice Cream Sandwich) pentru Windows, cu Rainmeter

Până când va fi posibil —dacă se va întâmpla asta vreodată— să instalăm Android în orice PC convențional, putem să ne îmbătăm cu apă rece încercând să modificăm interfața iubitului și neprețuitului nostru Windows astfel încât aceasta să semene cu cea Android 4.0 ICS:

Tema Android 4.0 ICS (Ice Cream Sandwich) pentru Windows

Chiar dacă transformarea este posibilă (după cum puteți observa în imaginea de mai sus), pentru a ne atinge scopul, pe lângă Rainmeter și cele câteva skin-uri pe care le voi lista în continuare, vom avea nevoie de multă răbdare și imaginație; dar pentru un fanatic al personalizării acesta este un preț foarte mic de plătit…
Continuarea Tema Android 4.0 ICS (Ice Cream Sandwich) pentru Windows, cu Rainmeter