Cum să rulezi programe fără ca acestea să afecteze sistemul de operare: Spoon.net

Cred că aproape toți știm ce este un sandbox, adică un emulator unde putem rula diverse programe fără a face vreo modificare sistemului de operare. Spoon.net Console este un astfel de emulator, virtualizator care ne ajută să rulăm programele aflate în baza sa de date. Nu necesită instalare, este portabil. De menționat că înainte de a-l descărca trebuie să ne facem un cont pe site-ul producătorului. La prima rulare, în interfața principală a Spoon.net vom fi întâmpinați de o listă ce conține programele de bază. Dacă dorim să lansăm unul dintre acestea, facem click pe el.

spoon.net

De asemenea, putem căuta alte programe dând click pe link-ul ALL APLICATIONS din bara de jos a plugin-ului, lucru care va face să se deschidă o listă organizată pe categorii generice:

programe acceptate de spoon.net

Prima dată vom alege categoria dorită apoi subcategoria din care face parte programul pe care dorim să-l rulăm fără ca acesta să aducă modificări configurației sistemului de operare.

subcategorii

De exemplu, pentru a rula programul MiddleClick vom accesa categoria Tools, subcategoria PC Tools, apoi vom face click pe iconița acestuia:

MiddleClick în Spoon.net

Un mic neajuns al plugin-ului ar fi acela că trebuie să așteptăm puțin până își face buffer-ul pentru a se lansa. Acest lucru este normal ținând cont că se lansează de pe site-ul Spoon.net, clientul desktop fiind doar un intermediar. Totuși, ținând cont de avantajele rulării oricărei aplicații fără a o instala, e ceva peste care putem trece liniștiți cu vederea.

Download Spoon.net Console

2 Comentarii

  1. Sa inteleg ca e eficient acolo unde la servici sunt restrictii drastice?

    Care ar fi varianta cea ami usoara sa nu fi depistat de catre serverele unitatii?

    Mersii

    1. Este destul de convenabil, în sensul că nu trebuie să instalezi niciun program din cele pe care vrei să le rulezi. Vor rula in mod virtual, deci portabil, intr-un fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.