Unul dintre cele mai bune programe de backup pentru Windows: Drive Snapshot

Vă voi prezenta Drive Snapshot, un program de backup foarte bun, comparabil cu cele deja consacrate precum Acronis True Image, Norton Ghost, etc. Acesta, spre deosebire de cele amintite, ocupă foarte puțin spațiu pe hard disk și pe deasupra este și portabil!

Există și un installer dar nu aveți nevoie de el decât în cazul în care doriți să-l puneți pe un floppy disk, ceea ce nu cred. Rulează pe orice sistem de operare Windows și poate fi rulat chiar și în MS-DOS. Are versiuni pentru 32 și 64 biți, singurul inconvenient fiind faptul că nu este gratuit. Dar în perioada trial poate fi folosit fără nicio limitare.

Drive Snapshot

La prima rulare trebuie să alegem ce facem, backup sau restaurare de sistem iar mai departe vom alege partiția căreia vrem să-i facem backup, în cazul în care avem mai multe, apoi destinația.

Selectarea partiției în Drive Snapshot

Dacă dorim să facem backup diferențial, bifăm căsuța respectivă. În tab-ul Advanced Options avem posibilitatea de a împărți (split) imaginea pentru a putea fi pusă pe unul sau mai multe CD/DVD-uri. Trebuie lăsat bifat Use VSS… pentru a putea lucra în timp ce se execută backup-ul.

Pentru a ne putea folosi de serviciul VSS (Volume Shadow Copy) trebuie să-l activăm. Deci, în meniul Start vom scrie “services”, apoi îl vom căuta și-l vom pune să ruleze automat. Apăsăm pe Start, apoi Apply și în cele din urmă pe OK.

Proprietațile serviciului Volume Shadow Copy

Automatic

De îndată ce am făcut acest lucru vom reveni la softul de backup, apăsăm Start. Având o rată a compresiei foarte bună, în jur de 60%, backup-ul va fi de dimensiune rezonabilă. De asemenea, timpul de realizare este scurt, aproximativ 2GB/min și în plus putem opta pentru verificarea imaginii după după realizare:

Test Image after Backup

Aplicația are și posibilitatea de a rula în linie de comandă, în modul invizibil, după un program stabilit cu utilitarul Task Scheduler din Windows. Mai multe detalii găsiți pe pagina producătorului.

Download Drive Snapshot

7 Comentarii

    1. O partiție ascunsă e simplu de creat, dar Drive Snapshot nu o să o vadă nici în boot. Din câte cunosc eu, doar cu Acronis TIH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.