Cum se activeaza accelerarea hardware in Google Chrome

Cele mai noi versiuni ale Google Chrome permit activarea accelerarii hardware pentru obtinerea unei performante sporite in timpul navigarii. Activarea accelerarii hardware, este recomandata doar utilizatorilor care dispun de calculatoare ale caror placi grafice sunt cat de cat decente. Chiar daca nu voi intra in detalii, am sa va sfatuiesc sa dezactivati accelerarea hardware in cazul in care dupa activarea ei si repornirea browserului, considerati ca performanta a scazut in loc sa creasca.

Cum se activeaza accelerarea hardware in Google Chrome


HA-in-Chrome

Pentru activarea accelerarii hardware in Internet Browser-ul Google Chrome accesam about:flags. In lista ce se va deschide localizam si activam urmatoarele caracteristici:

  1. Compunere accelerata cu GPU (sageata nº 1).
  2. GPU Accelerated Canvas 2D (sageata nº 2).
  3. Incarcarea anticipata a paginilor web (sageata nº 3).

Dupa activarea acestor caracteristici repornim Internet Browser-ul. In cazul in care observam ca Google Chrome a devenit mai lent, asa cum v-am spus si mai devreme, revenim la about:flags insa de data asta pentru a dezactiva accelerarea hardware.

Eu de exemplu, avand o placa video Quadro FX 1500M (destul de veche), am impresia ca Google Chrome se misca mult mai rapid decat o facea inainte, in momentul in care vizionez filmulete sau rulez jocuri online. Apropo, la tine cum e ? Mai bine sau mai rau ?!?

14 Comentarii

  1. Interesant . Pe linux (mai exact Xubuntu) am constatat o reala imbunatatire in schimb in Windows dimpotriva am constatat un regres .Mentionez ca ambele os-uri sint instalate in dual boot pe acelasi calculator setarile aplicate lui google crome au fost aceleasi sugerate de tine pe ambele sisteme . Care o fi cauza placa fiind aceiasi

  2. Salut.
    La mine nu apar setarile 1si 3 avind Google Chrome 12.0.742.122.Pun poze sa vezi cum apare la mine si ce sa activez.Mutumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.