Cum se instaleaza Windows 8 de pe stick / memorie USB

Mai multe persoane mi-au scris pentru a ma intreba cum se instaleaza Windows 8 de pe stick / memorie USB, imediat dupa publicarea pe blog a primului articol, despre cel ce va fi substitutul actualului sistem de operare Windows, respectiv Windows 7.

1-cum_se_instaleaza_windows_8_de_pe_un_stick_memorie_usbImediat dupa ce a lansat oficial Windows 7, Microsoft a pus la dispozitia noastra un utilitar cu care putem crea un stick USB bootabil daca dispunem de un DVD de instalare al sistemului de operare sau de imaginea ISO al unui astfel de disc.

Windows 7 USB DVD Tool, aplicatie al carei aspect il puteti observa din imaginea de mai sus, are scopul de a transfera fisierele de pe DVD-ul de instalare pe stick-ul USB, daca se indeplineste o singura conditie: stick-ul sa aiba o capacitate de minim 4 GB.

Dupa crearea USB-ului bootabil, nu ne mai ramane decat sa indicam in BIOS ca dorim sa bootam sistemul de pe un mediu extern USB si odata afisat asistentul de instalare, sa instalam sistemului de operare Windows 8 la fel cum am fi facut-o daca am fi dispus de un DVD de instalare.

Download Windows 7 USB DVD tool

9 Comentarii

 1. Am si eu o intrebare, daca am bootat windowsul pe stick, dar in bios laptop-ul nu are diviziunea instalare prin flash, pot sa o adaug cumva?

  1. Da, trebuie sa il inscriptionezi pe un CD, executi bootarea dupa el si incerci sa bootezi dupa memoria USB.
   Cu Plop Boot Manager.
   BIOS-ul este saracacios banuiesc si de aceea este necesar sa urmezi pasii mentionati anterior.
   Si eu m-am aflat in postura ta, avand o placa de baza mai veche si asta era metoda folosita de mine pentru bootarea stick-urilor, neavand nici eu in BIOS prioritatile de boot pentru ele.

 2. Cum sa intru In bios la acer aspire 5745G??ajung la boot manager si cInd selectez o rubrica se Inegreshte ecran? ?dc ajutatima va rog??

  1. Ai incercat si tasta F2?
   Asigura-te intai ca setezi corect prioritatea de BOOT on mod corespunzator in functie de ce sistem de operare doresti sa instalezi, laptopurile fiind livrate cu o distributie linux de obicei fiind necesar intai sa elimini partitiile initiale.
   De asemenea asigura-te ca ai realizat corect mediul de bootare, recomandand aici ca instalare sa fie facuta dupa un stick usb iar kit-ul de instalare sa fie nemodificat.
   Succes!

 3. perfect explicat.
  Multumesc.
  am totusi o nelamurire.
  imi apar la instalare cande fac partitiile 3 partitii pentru sistem. si cele 3 pe care vreau sa le fac este ok asa ?
  de pe DVD imi face o singura partitie de sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.