Program de oprit calculatorul

Un program de oprit calculatorul poate fi util in foarte multe situatii. Cu un astfel de soft poti programa oprirea calculatorului dupa finalizarea unei descarcari, dupa sfarsitul redarii unui film (in cazul in care filmul e atat de captivant incat exista riscul sa te ia somnul vizionandu-l), dupa descarcarea si instalarea actualizarilor sau pur si simplu pentru a putea adormi cu muzica in surdina.

Programeaza oprirea calculatorului cu AMP WinOFF

1-program_de_oprit_calculatorulAMP WinOFF este o aplicatie gratuita care opreste, blocheaza sau restarteaza calculatorul, in momentul in care, cel putin una din conditiile activate sunt indeplinite. Cu alte cuvinte, spre diferenta de alte aplicatii care permit oprirea programata a sistemului, AMP WinOFF dispune de o serie de optiuni mai mult decat interesante.

Inchiderea automata a aplicatiilor care impiedica oprirea sistemului

In fila „General options” a aplicatiei, regasim sub numele „Force shutdown” o functie care, daca este activata, va inchide automat toate aplicatiile care „nu raspund” si/sau care impiedica oprirea sistemului deoarece solicita interventia utilizatorului (ex: pentru a salva modificarile aduse asupra unui document).2-optiuni_avansate_oprire_programata

Rularea unei aplicatii inaintea opririi sistemului

O alta functie foarte interesanta. Daca inainte de a opri calculatorul dorim rularea unei aplicatii de mentenanta,  acest lucru se poate realiza selectand caseta „1. Execute a program before the shutdown” din paragraful „Shutdown sequence” aflat tot in fila „General options” a programului.

Logic, va trebui sa alegem manual executabilul aplicatiei ce va rula.

Realizarea unei capturi a spatiului de lucru inainte de oprirea sistemului

Optiune foarte utila, daca banuim ca anumite aplicatii pot raporta erori in perioada in care nu ne aflam in fata calculatorului. Aflata in acelasi loc ca si celelalte de mai sus, caseta ce trebuie activata o regasim sub numele „3. Take a screen shot of the desktop before the shutdown„. Tot aici putem configura, de asemenea, locul si formatul in care va fi salvata imaginea (putem opta intre BMP sau JPEG).

Opreste calculatorul in functie de activitatea procesorului

In paragraful „CPU load” aflat in fila „Shutdown planning(fila generala), regasim o alta functie pe cat de interesanta pe atat de utila; aceea de a opri sistemul in momentul in care procesorul are o activitatea foarte mica.

De exemplu, putem configura aplicatia astfel incat aceasta sa realizeze oprirea, doar daca procesorul lucreaza la capacitatea de 1% (sau orice alt procent) din capacitate.

Aceasta functie este utila pentru a economisi energie, oprind calculatorul in momentul in care o anumita aplicatie termina de realizat sarcinile ce i-au fost date; de obicei folosesc aceasta functie pentru a programa oprirea calculatorului , in momentul in care antivirusul finalizeaza scanarea sistemului si/sau atunci cand aplicatia de mentenanta si-a indeplinit sarcinile (ex: la finalizarea defragmentarii).

Alte functii interesante, pe scurt:

  • Permite programarea opririi zilnice a calculatorului.
  • Poate fi configurata sa porneasca odata cu sistemul de operare.
  • Permite oprirea, blocarea, restartarea sistemului sau activarea modului „Hibernare„.
  • Permite deconectarea de la modem inainte de oprire.
  • Permite anularea opririi / activarea confirmarii opririi intr-un interval de timp predeterminat
  • Accesul la aplicatie poate fi restrictionat cu parola.
  • Poate fi rulata „pe ascuns” si afisata la apasarea unei combinatii de taste.
  • Permite oprirea sistemului, doar daca utilizatorul nu este activ in intervalul de timp stabilit.
  • Permite oprirea sistemului, doar atunci cand activitatea retelei scade.
  • Poate fi configurata sa opreasca fortat, doar aplicatiile care „nu raspund„.

Ce se poate cere mai mult de la o aplicatie de oprit calculatorul ? Un link de download, nu ? OK.    Il aveti mai jos, in partea dreapta.

Link | Download AMP WinOFF

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.