Program de stins / oprit calculatorul

Un program de stins / oprit calculatorul ne poate fi necesar în diverse situații. De exemplu, putem dori programarea opririi automate a calculatorului deoarece avem ceva la download și nu dorim întreruperea procesului.. Acest lucru se poate realiza în multe feluri, cu utilitarul Windows Task Scheduler, sau cu terțe programe care nu implică cunoștințe avansate. Unul dintre aceste programe care v-ar atrage atenția, este AMP WinOFF, gratuit, portabil și ușor de utilizat.

AMP WinOFF trebuie rulat cu drepturi de administrator. Interfața sa pare un pic complicată, însă cu puțină atenție veți vedea că toate au o logică.

Program de stins / oprit calculatorul

Sub bara de meniu primul modul, Shutdown planning, oferă posibilitatea opririi, repornirii, blocării, sau trecerea calculatorului în modul Sleep sau Hibernate. Însă trebuiesc îndeplinite una sau mai multe condiții. Prima, Date/time condiționează acțiunile de mai sus în funcție de timp.

Opțiunea Interval, presupune repetarea acțiunii la un anumit interval, ore, zile. User activity realizează una din acțiuni în funcție de activitatea pe desktop, mișcare mouse, etc. CPU load condiționează una din acțiunile specificate în funcție de încărcarea procesorului. De exemplu, dacă încărcarea CPU scade sub 1-5% timp de 5-10 minute, funcționarea calculatorului este considerată inutilă, trecând în modul Sleep, Hibernate, sau Shutdown.

Aceste acțiuni pot fi impuse )programate) și în funcție de traficul în rețea (input/output), trafic creat fie de download sau upload, sau combinat. Acțiunea dorită o puteți stabili în câmpul Shutdown type.

După alegerea unei condiții, sau a mai multora, plus parametri doriți, butonul Activate vă stă la dispoziție:

activare temporizator oprire pc

Opțiunile generale ale programului oferă posibilitatea reactivării automate a ultimului plan, executarea unor programe înainte de acțiunea planificată, notificare înaintea executării, etc.

optiuni general program de oprit calculatorul

Opțiunile administrative sunt strict legate de drepturile administrative ale rulării programului, cu posibilități de restricționare, securizare prin parolă, afișarea unui mesaj, cât și rularea programului în modul invizibil (Hide taskbar icon).

AMP WinOFF este compatibil cu toate versiunile Windows, indiferent de arhitectura sa.

Download AMP WinOFF

12 Comentarii

  1. salut!!! nu vreau sa fiu offtopic dar un program care sa inchida pc ul spre ex la juma de ora sau ora de inactivitate, timp de inactivitate al utilizatorului; sau mai simplu cand omul adoarme fara sa mai programez eu nici un timp; dar aplicatia sa fie deschisa mereu; ar fi si mai bine daca acest program ar putea asa ceva. Nu imi place mura in gura dar adorm mai repede daca stiu ca se stinge dupa ce adorm eu si nu inainte. scz daca sunt nesimtit cu cererea mea :D

    1. Pentru asta există setările de energie. În Windows 7, de exemplu: Control Panel » Hardware and Sound » Power Options, la planul activ faci click pe „Change plan settings” și setezi în funcție de necesități.

  2. Acum am văzut și eu materialul .
    Defapt eu cautam altceva și am ajuns aici din greșeală .
    Eu folosesc de câțiva ani „Pristy Utils” , care are o funcție în submeniu „Sistem PowerDown . Seara mai fac download-uri de pe torrenti unde am viteza mica . Si ca sa nu adorm lângă calculator îl programez sa se stingă după 2-3 ore … cit ii ia sa descarce filmul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.