Cum se montează o imagine ISO în Windows

Caracteristica de montare a unei imagini în format .ISO nu este disponibilă în versiunile actuale de Windows. Este necesară utilizarea unor programe terțe pentru montare, iar dintre programele care pot face așa ceva, am ales să vă prezint WinCDEmu, un program gratuit, foarte mic ca dimensiune (sub 1MB), care se poate compara foarte bine cu altele de gen ca Daemon Tools, Magic Disk, etc.

WinCDEmu uimește prin simplitate, atât în procesul de instalare, cât și în utilizarea sa. La instalare, necesită instalarea unui driver, pentru care este nevoie de permisiunea voastră.

Cum se utilizează? Foarte simplu, prin dublu-click pe orice imagine ISO, aceasta se va monta ca un disc optic virtual în Windows Explorer, având astfel posibilitatea vizualizării conținutului său, sau al copierii sale.

Cum se monteaza imaginile ISO in Windows

La montarea discului optic virtual există posibilitatea stabilirii a tipului de disc, păstrarea discului virtual după repornirea sistemului de operare, dezactivarea funcției Autorun. Opțiunile WinCDEmu, accesibile prin butonul „…”, nu necesită intervenție, cele implicite fiind optime.

Demontarea imaginii se face fie tot prin dublu-click pe imagine, fie din meniul contextual, Eject, în Windows Explorer.

Optiuni WinCDEmu

În afară de cele menționate mai sus, există posibilitatea creării unei imagini ISO a unui CD/DVD din meniul contextual în Windows Explorer, nemaifiind nevoie de alt program. WinCDEmu permite montarea unui număr nelimitat de discuri optice virtuale, nu numai în format ISO, ci și CUE, NRG, MDS/MDF, CCD, IMG.

Download WinCDEmu

4 Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.