Cum se pot recupera datele șterse ori pierdute din calculator

Se poate întâmpla ca din greșeală să ștergem anumite fișiere din calculator, considerându-le inutile, ca mai apoi să ne răzgândim și dorim recuperarea lor. În cazul în care, în locația lor de ștergere nu am mai executat alte operațiuni de scriere, salvare de fișiere noi, se pot recupera utilizând un program special. Un astfel de program este 7-Data Recovery Suite.

Proiectat pentru recuperarea de date și fișierele șterse accidental, 7-Data Recovery Suite folosește tehnologia de scanare avansată și algoritmul de restructurare director, fiind de un real folos pentru a recupera datele șterse, a fișierele după golirea coșului de gunoi, Recycle Bin, a celor șterse folosind combinația de taste Shift + Delete și multe alte scenarii.

cum-se-pot-recupera-datele-sterse-ori-pierdute

După cum se poate observa în imagine, interfața programului este deosebit de simplă, inspirată de stilul Metro UI, oferind mai multe moduri de executare a sarcinii de recuperare. Astfel, puteți alege o sarcină de recuperare a fișierele șterse, sau doar o restaurare completă a tuturor datelor pierdute. 7-Data Recovery Suite are, de asemenea, un modul dedicat recuperării partițiilor și un altul pentru mass-media digitale.

Tot în interfața sa, dezvoltatorul atenționează asupra faptului că versiunea gratuită oferă posibilitatea recuperării a doar 1GB capacitate date.

Dacă ați șters ori pierdut de curând fișiere ori documente importante, a căror pierdere permanentă ar putea deteriora relațiile dumneavoastră cu clienții, sau provoca pierderi financiare, pentru recuperarea lor vă recomandăm să apelați la un specialist în recuperări date. Dacă locuiți în România, vă recomandăm să apelați cu încredere la Bit DATA Recovery, care dispune de tehnologie avansată în recuperarea datelor pierdute inclusiv de pe Hard Disk-urile deteriorate. Îi găsiți pe site-ul www.recuperaridate.ro.

Pentru exemplificare, am ales recuperarea datelor șterse de pe o anume partiție. Deci, vom începe prin click pe Deleted Recovery. După selectarea locației unde au fost șterse datele, click pe Next.

selectare locatie date pierdute

În fereastra următoare, programul oferă posibilitatea recuperării datelor în funcție de denumirea lor sau alte criterii specificate. În cazul în care nu cunoașteți detalii despre datele pierdute, selectarea totală poate rezolva problema, însă timpul de scanare și recuperare va fi substanțial mărit.

recuperare date sterse in functie de format

Mai departe, va trebui să specificați locația de salvare a datelor ce vor fi recuperate, locație ce nu trebuie să coincidă cu cea a locației de ștergere a datelor.

locatia de restaurare

În funcție de cantitatea de date recuperate, timpul de procesare poate varia în limite destul de largi, mai ales, așa cum am specificat mai sus, dacă nu cunoașteți amănunte ajutătoare despre numele, extensia, calea exactă a locației, etc, a respectivelor date.

La finalul procesului veți avea confirmarea executării sarcinii, cu posibilitatea deschiderii locației de salvare.

datele pierdute au fost restaurate

7-Data Recovery Suite poate fi rulat în orice versiune Windows, având suport pentru fișierele de sistem tip NTFS5, NTFS, FAT32, FAT16, FAT12 și EXFAT. Recuperare de pe mediile de stocare externe oferă suport pentru o gamă largă de tipuri, între care DE HDD, SATA HDD, SCSI HDD, SSD, USB HDD, External HDD, Hardware RAID, Floppy drive, USB flash drive, etc.

De asemenea, lista cu tipul de fișiere suportate este suficient de cuprinzătoare încât să conțină toate tipurile obișnuite, utilizate în mod curent.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.